Fórmula 1

El Circuit porta novetats per al GP de Fórmula 1

Motor. Noves graderies, fonts d’aigua, més lavabos o un renovat marcador gegant, són alguns dels punts modificats per a aquest any

Queden ben pocs dies per a l’arribada de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, aquest divendres, i l’organització del circuit ja fa temps que està acabant d’ultimar els detalls per a una cursa que tornarà a reunir una gran quantitat d’aficionats. Amb vista a l’edició d’aquest any, hi haurà novetats tant dins del traçat com de cara als seguidors, amb l’objectiu de solucionar els problemes logístics de les anteriors edicions del Gran Premi.

Retorn al traçat original

Una de les principals novetats per a aquesta edició serà el canvi a l’últim sector del circuit després de la zona de l’Estadi. Fins l’any passat, la zona consistia en un revolt de dreta, seguit d’una xicana d’esquerra-dreta i un altre revolt a dreta abans de fer l’últim revolt que dona a la recta principal. Ara tota aquesta secció serà remoguda per tornar a l’especificació original, que era dos revolts ràpids a la dreta, amb l’objectiu de millorar les possibilitats d’avançament a l’arribada del primer revolt. Parlant del primer revolt, també s’hi ha augmentat l’escapatòria per motius de seguretat dels pilots i s’hi han instal·lat noves tanques Tecpro en els últims revolts per aquesta mateixa raó.

Fonts, més lavabos...

Pel que fa a les graderies, per petició popular, se n’han instal·lat dues de noves: la Tribuna T1, situada en el primer revolt, i la Tribuna S, emplaçada a la pujada de la Moreneta.

En aquesta i en tota la resta de graderies que hi ha al Circuit, l’organització catalana ha plantejat modificacions per evitar problemes amb la calor. Aquestes modificacions es fonamenten en dos aspectes: d’una banda, s’han instal·lat lavabos a les diferents zones on hi ha públic, els quals aprofitaran millor l’espai en comparació amb la temporada passada, i la segona addició al Circuit serà la instal·lació de fonts d’aigua per al públic, que subministraran aigua potable provinent de la xarxa d’aigua del municipi de Montmeló.

Nou marcador gegant

Més enllà de la pista i les graderies, la principal novetat és el nou marcador gegant a la recta principal. Aquest marcador l’han modernitzat mitjançant pantalles led que, a més de donar informació valuosa com les voltes, les posicions o els dorsals dels competidors, també oferirà la retransmissió en directe de les curses que s’estiguin fent en aquell moment. Al costat del nou marcador, a més, s’està construint un nou edifici de dues plantes. D’altra banda, també cal destacar la implantació de nous punts de recàrrega per als cotxes elèctrics, a més de la instal·lació de plaques solars a la zona del pàdoc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)