MotoGP

Els atractius de Xest

MotoGP. En l’aspecte esportiu hi haurà la gran lluita pel títol mundial entre Bagnaia i Martín, i en l’emocional, el comiat de Marc d’Honda

La lluita pel títol mundial de MotoGP entre Francesco Bagnaia i Jorge Martín serà el gran atractiu esportiu en el GP de la Comunitat Valenciana, que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Xest i que tanca la temporada. En l’aspecte emocional hi haurà el comiat de Marc Márquez de l’equip Repsol Honda, amb el qual ha estat les darreres onze temporades.

Amb el títols de campions del món decidits en Moto3, per a Jaume Masià, i Moto2, per a Pedro Acosta, només queda el de MotoGP per completar la nòmina de campions del 2023. Francesco Bagnaia és l’actual líder i té 21 punts de marge sobre Jorge Martín. L’italià pot ser campió en la cursa a l’esprint de dissabte si avantatja de quatre punts el madrileny. Si no ho fa, el campió mundial es decidirà diumenge. Tal com han anat els darrers grans premis, amb Jorge Martín brillant en els esprints –vuit victòries– i Francesco Bagnaia recuperant terreny en les curses de gran premi, tot està força obert

Xest també veurà l’última cursa de Marc Márquez sobre una Honda, després d’anunciar el seu pas a l’equip Gresini i a Ducati pel 2024. El cerverí, vuit cops campió mundial, va debutar el 2013 en MotoGP amb la marca japonesa i amb l’equip Repsol Honda ha guanyat sis títols mundials de la màxima categoria en onze temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)