Olimpisme

Thomas Bach és reelegit president del COI fins el 2025

Era l’únic candidat que es presentava i ha rebut 93 vots favorables i 1 en contra

Thomas Bach ha sigut reelegit president de el Comitè Olímpic Internacional (COI) fins a l’any 2025, quan completarà el període màxim de 12 anys en el càrrec que permet la Carta Olímpica. El dirigent alemany ha rebut el vot favorable de 93 membres de l’assemblea de l’organisme, reunida de manera telemàtica en la seva 137 Sessió. S’ha registrat 1 vot en contra i 4 abstencions. “M’emociona profundament”, ha dit Thomas Bach, abans de donar les gràcies en tots els idiomes que es parlen en el si de COI. El dirigent alemany era l’únic candidat a aquestes eleccions.

Thomas Bach va ser elegit per primer cop president del Coi l’any 2013 i al juliol de 2020 va anunciar que optaria a la reelecció després de completar el seu primer mandat de vuit anys, per sumar els altres quatre que contemplen les normes olímpiques. Al desembre es va confirmar que no hi hauria més aspirants.

La lluita contra el dopatge, el creixent protagonisme dels esportistes en el COI, la diversitat de gènere i de nacionalitats en les seves comissions de treball, la celebració a Rio de Janeiro dels primers Jocs a Sud-amèrica i la “revolucionària” nova manera de triar la seu dels Jocs - sense campanyes que costen desenes de milions i que impliquen greus problemes ètics, han sigut alguns dels punts destacats per Bach sobre l’actuació del COI sota la seva presidència en els últims anys.

També ha subratllat, de manera prioritària, el treball realitzat per tirar endavant l’organització dels Jocs de Tòquio, i ha dit sobre la inauguració el dia 23 de juliol “no hi ha raons per dubtar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)