Opinió

El Barça dels propers cinc anys

La majoria no té ni idea de l'existència d'un pla estratègic

Ara fa un any, la junta directiva va aprovar un pla estratègic que definia les prioritats estratègiques del Futbol Club Barcelona fins al 2021. Aquest pla hauria de ser conegut per la massa social i per tot aquell que sent interès i preocupació pel Barça. Doncs bé, sembla que no és exactament així.

El club ha presentat l'últim observatori blaugrana. L'observatori és una mena d'estudi estadístic que es fa per telèfon, en principi aleatòriament, a socis del FCB majors de 16 anys i residents a Espanya (com indica el mateix club). S'han fet 1.000 entrevistes assistides per ordinador, amb una durada mitjana de 20 minuts. El resultat d'aquestes entrevistes, en termes estadístics, ha estat majoritàriament positiu pel que fa a la gestió de la junta directiva. M'atreviria a dir que mostren un gran suport de la massa blaugrana a la feina feta en l'últim any. Em sorprenen algunes coses, especialment en matèria d'estructura i planificació esportiva, o la manera de reflectir els problemes d'imatge, resultat de situacions de tipus intern o extern, com la judicialització del Barça, etc. De fet, llegint els resultats em fa la impressió que, al final, el que importa és que guanyem els partits o que la pilota entri, cosa que em sembla bé, ja que tots els barcelonistes estarem d'acord que volem guanyar-ho tot. Però crec que no pot ser l'únic objectiu i la forma i el tipus de gestió, així com la projecció en el temps, han de ser temes que també ens ocupin una mica.

Per què dic això? Doncs perquè en el mateix observatori he trobat un aspecte que m'ha sorprès bastant i que, d'alguna manera, em fa pensar que el sentiment d'estima al Barça i les ganes que tot vagi bé, que comparteixo absolutament, de vegades poden portar a veure les coses massa positivament. D'altra banda, em queda clar que en aquest observatori la gran majoria de persones no estaven ben informades sobre la situació estratègica actual ni futura a curt termini. Em refereixo al fet que el 75,4% dels socis que han donat resposta a les preguntes plantejades han dit que no només no tenen clar quin és el pla estratègic del Barça per als propers cinc anys, sinó que no tenen ni present l'existència d'aquest pla. És a dir, que dels 1.000 entrevistats, 754 no tenen ni idea que hi ha un pla i, per tant, no tenen gaire clar cap a on anem o com volem anar-hi. Ara bé, la majoria està contenta amb el que es fa.

Potser seria bo que la junta del Barça, a més estar contenta amb els resultats, es detingués una mica a valorar el motiu pel qual la majoria de gent no té ni idea de l'existència del pla estratègic. I, per descomptat, definir una estratègia per aconseguir capgirar aquesta situació. Perquè si no és així, alguns poden pensar que als resultats que es mostren en els observatoris potser els falta una mica de força.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)