Editorial

Hem parlat al camp, ara lluitem pels drets

El Barça hauria de donar suport a la querella dels socis contra la UEFA

En quatre dies hem vist com el Barça feia deu gols i n'encaixava només un. Aquests números que ja són més que suficients per cridar als quatre vents que som actualment el millor equip del món, van acompanyats d'un estil de joc i una il·lusió meravellosa. Encara que sembli estrany, per mi, no és el més destacable. Aquests nois i el cos tècnic estan demostrant que són una pinya i que quan juguen s'ho passen d'allò més bé, només fa falta mirar com celebren els gols, com es disculpen amb els companys si no surt bé una passada, com lluiten per cobrir espais d'un company que ha pujat a l'atac, com s'alegren de les bones jugades i dels gols dels altres, com posen al davant el bé de l'equip i –això em sembla el més important– com escolten el seu tècnic i aquest com vibra amb els seus jugadors. I tot això havent jugat contra rivals molt complicats, sense els nous fitxatges i amb lesions d'importància. Felicitats, Luis, ara hem de continuar i gestionar els èxits i el bon ambient que no és feina fàcil.

El bon moment del Barça és encara més bo quan mirem cap a Madrid i veiem com està el florentinato. De fet, el que li passa al Madrid és una cosa que a casa nostra ja hem patit en algunes ocasions. Un president que actua com a “amo i senyor” d'un club i el porta com una empresa. Si a això li sumes que té un parell de jugadors a qui té molt mimats i manen més que l'entrenador, llavors ja la tens preparada. De fet, i és la meva opinió, mentre Cristiano, Bale i Florentino estiguin al Madrid, la cosa sempre serà igual. A nosaltres ja ens va bé, cap problema, però també vull deixar clar una cosa, el partit que vam guanyar a Madrid de manera tan sublim va ser més mèrit del Barça que demèrit del Madrid.

Ara vull expressar el meu parer davant la situació actual amb el tema estelades, independència i com actuen la FIFA i la UEFA. He de dir que jo no sóc una persona d'extrems i que fins ara ni unionistes ni independentistes (parlem de política) no m'han convençut. De fet, moltes vegades penso que s'han canviat els papers i que en la seva fugida cap endavant el senyor Mas crea molts unionistes i que des de Madrid, i més a prop, amb el seu discurs immobilista i decebedor creen més independentistes. És la meva opinió, res més. Jo sóc catalanista, barcelonista, humanista i conciliador, per tant la meva posició és intentar trobar un consens en què puguem estar tots els catalans. Però el que no puc acceptar de cap de les maneres és que es castigui un club i una afició perquè la gent expressi el que sent. I encara més si ni la FIFA ni la UEFA saben el que això significa. Estic molt content que un jutge hagi admès a tràmit una querella de dos socis del Barça contra UEFA per “vulneració dels drets elementals”. De fet, penso que el Barça hauria de ser més actiu i, amb la diplomàcia adequada però efectiva, donar suport a aquesta iniciativa. Els drets fonamentals són per a tothom!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)