Opinió

Analitzem, aprenem i decidim

Hem vist molts partits amb un canvi o sense que se'n fes cap
fos quin fos
el resultat

Estem en l'últim tram de la temporada i cada partit és una final, cosa que no ens esperàvem fa tres o quatre setmanes. De fet, els titulars de molts diaris deien que la lliga era del Barça i que els dos equips de Madrid ja la donaven per perduda. També ho deien els diaris de Madrid. De fet, estàvem a punt de guanyar la lliga de campions per segon any consecutiu. Però la cosa ha canviat, i molt. Què ha passat?

El primer que voldria destacar és que la planificació esportiva sembla que no ha sigut adequada a les necessitats reals del Barça. Els reforços no han ajudat gaire fins ara i sembla que no compten gaire per a l'entrenador. Reforços que no van poder jugar fins al gener i als quals, per tant, faltava rodar-se en partits i conèixer millor els seus companys al camp. A hores d'ara, però, segueixen sense aparèixer gaire o gens. Podem parlar també de l'exigència física que provoca posar constantment el mateix equip partit rere partit. Suposo que l'entrenador no confia gaire en la resta de l'equip i això és preocupant. Especialment en un entrenador que sembla que no dóna segones oportunitats. Hem vist molts partits amb un canvi o sense que se'n fes cap, independentment del resultat. Si a això li sumem els compromisos amb les seleccions nacionals que tenen tots els jugadors titulars del Barça, la cosa com a mínim agafa un caire estrany. És a dir, tenim un problema de fons d'armari o de mala gestió de cara a l'últim tram, el més important.

D'altra banda, i aquí els tècnics seran els més adequats per opinar, em sembla realment simptomàtic que just en el moment en què Messi abaixa el llistó (és el millor jugador del món, però és humà) l'equip no faci gols, n'encaixi uns quants i rebi moltes oportunitats clares. Què hem d'interpretar? Que només la cosa rutlla quan Messi funciona? Que les debilitats defensives no s'han vist perquè mentre Messi rendeix la resta funciona? Això ens portaria a pensar que l'entrenador no pinta gaire o que els companys, quan Messi no està bé, no saben què fer. Les dues opcions em semblen preocupants i dignes d'estudi.O potser les coses que rodegen l'equip tenen un efecte directe en el seu rendiment? Em refereixo al cas Messi, el cas Neymar, la renovació Busquets, etc. Suposo que això afecta. O potser ens hem cregut tots que això ja estava fet i ens hem deixat emportar per la quantitat de comentaris positius de tot arreu. Hem de fer una bona anàlisi perquè no troni a passar una cosa així i per millorar aquests aspectes de cara a l'any que ve. Però no ens oblidem de tot el que aquest equip ens ha donat. Ara, més que mai, els hi hem de reconèixer i donar suport.

Un últim apunt que crec que també influeix en el que li pot passar o li ha passat a l'equip en les últimes setmanes i que mostra cap on va el futbol. Que un equip barroer, al límit del penal en cada acció i dirigit per un senyor que és capaç de fer llançar una pilota al camp a un nen per aturar un contraatac de l'equip contrari tingui els pebrots de parlar d'ètica, moral i dignitat és indignant. I que la gent, els mitjans especialment, el posin d'exemple és encara pitjor. Nosaltres no hem de canviar l'estil perquè això és el que ens diferencia de la resta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)