Opinió

L'estruç

Sembla que no han après algunes lliçons o simplement no els importa o no en saben

Ja fa massa temps que alguns roden per aquest món –em refereixo al món del Barça i de la gestió esportiva– per no saber algunes coses que en principi són les beceroles. Especialment aquesta junta que, d'una manera o altra, ha estat relacionada amb la gestió del Barça des que Jan Laporta va guanyar les eleccions per primera vegada i, especialment, des que Sandro Rosell, el 2010, va guanyar clarament les eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona. No només ha passat prou temps perquè entenguin les circumstàncies de tot plegat sinó que també s'han vist involucrats en una sèrie de problemes de molta rellevància i que han causat o causen gran preocupació al barcelonisme. És a dir, ja haurien d'estar rodats i ser una mica més curosos o, fins i tot, espavilats a l'hora de gestionar el club més important del món. Sembla que no han après algunes lliçons o simplement no els importa o no en saben. Qualsevol d'aquests supòsits em sembla malament.

Gestionar un club com el Barça no és fàcil, això per descomptat. No només perquè s'han de prendre decisions i perquè al final de la temporada hem d'haver guanyat títols tant sí com no. És difícil perquè parlem d'una massa social a la qual pertany el club i de les opinions i els sentiments de molta gent que s'estima el Barça. Però això ja ho sabem tots aquells que volem o hem volgut ajudar el Barça des d'un lloc de responsabilitat. Si hi ha algú que no ho té clar que es dediqui a una altra cosa. El Barça no és un hobby o una feineta a temps parcial, el Barça és molt més.

Encara no hem après que hem de defensar el nostre club per sobre de qualsevol atac o argument en contra? No sabem que des de Madrid ens volen fer mal i busquen qualsevol canal, tàctica o eina, del tipus que sigui, per fer mal al Barça? Com pot ser que des de Madrid, i molt dirigit, es compari Messi amb un capo de la màfia o un gàngster i la junta encara no hagi dit res? I ja ni parlem del tema de les estelades, que sembla un acudit constant on l'actual junta sempre fica la pota. No es tracta de parlar per parlar, es tracta de defensar el Barça i argumentar les coses. Sabeu què en penso? Em sembla que l'actual junta no ha dit res perquè potser no li convé. No em deixen cap altra alternativa amb la seva actuació o, més ben dit, no-actuació.

Tampoc hem après la lliçó de donar la cara sempre i oferir les explicacions i opinions adequades inclús quan el soci no les demana. No pot ser que només sortim a la foto de la lliga o la copa i quan toca un tema que no ens agrada llavors que surti un altre o que no surti ningú i que passi el temporal. Ja sabeu allò de fer l'estruç. A veure si ens entenem: si no podem fer allò que no es pot explicar al soci tampoc podem no donar la cara quan no ens agrada el tema. El Barça no és un passatemps que només utilitzem quan és bo per a nosaltres, per la nostra imatge i/o com a network. Que és el que pot semblar en aquests moments i desitjaria de tot cor que no fos així.

“D'humans és errar i de necis romandre en l'error” (Ciceró).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)