Opinió

Màster en evasió de temes incòmodes

Ja ens prenen molt el pèl a tot arreu per la gestió perquè ara en haguem de deixar matxucar tres o quatre hores pel nostre propi president

Definitivament, el Barça està molt lluny de la coherència, l'equilibri, els valors i la bona gestió. La roda de premsa del president Bartomeu, a més de ser interminable, va semblar més una avorrida obra de teatre. De fet, potser entre tanta paraula i avorriment ens va donar una gran lliçó: com evitar temes incòmodes tot i parlar durant tres hores. O potser no entenem de la mateixa manera què significa donar la cara i ser el màxim representant i responsable de la gestió del club.

Sí, és cert que hem demanat al president Bartomeu que parli més i que doni explicacions, només faltaria. De fet, és trist que ho haguem de demanar. Però, com vam veure la setmana passada, cadascú entén el que vol i fa les coses com vol. La posada en escena de l'altre dia va ser el més semblant a un míting polític en què només es parla de com de bé ho fem nosaltres i com de dolents són els altres. És a dir, molt responsable i democràtic.

Però tranquils, que el soci ha posat una nota de 7,8 a la seva gestió. Doncs jo sóc soci i els poso un 3 (menys em sembla poc adequat) per diversos motius que sembla que en la roda de premsa no eren importants per al president. Per exemple, el pacte indigne i poc ètic amb la fiscalia, segons el qual, finalment, el Barça reconeix que ha fet les coses malament i es declara culpable. És a dir, els socis, els jugadors, els professionals i tots aquells que estimem el Barça som culpables de fer les coses molt malament i d'haver signat els contractes/acords que ens han portat fins aquí. En altres paraules, la responsabilitat màxima de la gestió del club, la presa de decisions i la signatura d'acords no comporten responsabilitats personals de cap mena. Llavors, per què es demana un aval personal a tots aquells que es presenten a les eleccions? D'altra banda, continua el procediment en el tema de l'acció de responsabilitat contra uns socis del Barça que ja van ser declarats innocents per un jutjat... Em sembla que no veiem o entenem de la mateixa manera el que significa coherència, responsabilitat, ètica i moral. Jo crec, com s'ha dit, que l'acord amb la fiscalia l'ha d'aprovar l'assemblea, però també crec que una persona mínimament ètica posaria el seu càrrec a disposició del soci veient que durant la seva gestió el Barça ha hagut de reconèixer que no ha fet les coses bé i que per aquest motiu ha de pagar una multa important.

Però tots tranquils que Neymar, tal com vaig dir en el meu últim article, ha renovat. El president ho va avançar en aquesta tediosa i tan preparada compareixença. Quina bona feina, de veritat, renovar un jugador molt ben pagat pagant-li molt més després que hagi jugat –el seu pare especialment– amb tots nosaltres i, sobretot, amb la junta. Sí, em trec el barret, sincerament estic impressionat. Mireu, em sembla que gràcies a l'estil actual de gestió ja ens prenen molt el pèl a tot arreu perquè ara també haguem de deixar-nos matxucar durant tres o quatre hores pel nostre propi president. No, senyors, no ho estan fent bé i si continuen gestionant (per dir-ho d'alguna manera) el Barça és perquè la pilota ha entrat i res més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)