Opinió

Parlem del quart davanter

Doncs resulta que al final Nolito
fitxa pel Manchester City després d'haver fet una gran temporada

Últimament he llegit en molts diaris una mena de balanç del primer any de gestió del president Bartomeu i la seva junta directiva. I dic una mena perquè segons el color del diari el balanç és verd o és vermell, és a dir, com sempre. Ja sabeu què en penso, de fet ja ho vaig escriure en l'últim article i no crec que ningú s'hagi sorprès. No faré balanç aquesta vegada però potser vosaltres sí que voleu fer-ne. A veure què surt. Parlem del quart davanter.

Necessitem un quart davanter segons petició expressa de l'entrenador i el seu equip tècnic. Però Luis Enrique, per tal de facilitar les coses, ja diu a qui vol per tal que la secretaria tècnica i el club comencin a treballar. Luis Enrique, bon coneixedor dels tempos del futbol en general i del Barça en particular, ho demana amb molt de temps (estiu passat). El jugador escollit és Nolito. Fins aquí tot correcte i normal. Des del club li diuen que faran tot el possible per portar Nolito al Camp Nou, i comencen a moure peces.

L'estiu passat comencen els apropaments del Barça però sempre parlant d'una incorporació a l'hivern o aquest estiu, ja que el Barça encara estava complint la histriònica pena imposada per la UEFA i la FIFA de no poder fer jugar nous jugadors fitxats el 2015 fins al gener del 2016. Això donava temps suficient al Barça per preparar bé l'estratègia i negociar amb tranquil·litat. Òbviament, els diaris, la televisió i la ràdio fan un seguiment de la notícia del possible fitxatge de Nolito pel Barça. Això es converteix en un ball de xifres, anècdotes, vídeos del jugador, declaracions del Barça, declaracions del Celta i del mateix jugador, que estaria encantat de venir al Barça. Es donava la situació que Nolito ja coneixia el Barça i Luis Enrique perquè va jugar al Barça B sota la seva direcció. És a dir, era un tema de faves comptades i tenia molt bon color. Era una operació rodona perquè el preu no era inabastable, el jugador estava entusiasmat, l'entrenador tenia el que havia demanat i l'afició del Barça estava encantada amb la seva incorporació. A més, Nolito estava fent una temporada molt bona i acceptava el rol de quart davanter, darrere de Messi, Neymar i Suárez. Era com l'anell al dit tot plegat. Semblava impossible que no es fes.

Doncs resulta que al final Nolito fitxa pel Manchester City després d'haver fet una gran temporada i havent participat a l'Eurocopa. Què ha passat? Crec que l'actual junta ha fet el possible per no fitxar Nolito. Primer amb el tema del pressupost, després dient que hi havia coses a polir o... Excuses vàries i poc creïbles o no tan sols dignes de menció. El que ha succeït és que a l'entrenador li han dit que feien tot el possible i mentrestant estaven veient jugadors al Brasil, això sí, en diferents viatges i aprofitant les negociacions amb Neymar. No han volgut fitxar Nolito perquè no els ha donat la gana, potser perquè no aportava la dosi de glamur que volen per al Barça. En altres paraules, s'han rigut de l'entrenador i acabarem pagant més del que costava Nolito i ja veurem si tot plegat no ens passa una factura més gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)