Programació La 2

Divendres, 20 setembre de 2019
06.30
Pequeños universos: el universo escondido
Polizones de la ciudad
Sèrie documental sobre la flora i fauna de la península Ibèrica, que aprofundeix en el tractament dels microecosistemes més representatius i més propers a l'ésser humà.
Documentals
Durada: 25'
06.55
Nacido explorador
Chile: besado por el mar
Richard Wiese viatja en cada episodi a un país diferent per descobrir la vida silvestre, les cultures i les meravelles naturals que hi ha al planeta.
Documentals
Durada: 25'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los tesoros del Indo
Pakistán oculto
La història del subcontinent indi explicada a través dels tresors que han donat forma al món de l'Índia moderna.
Documentals
Durada: 45'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
El bosque protector
Tenerife. Corona forestal
Espai que informa de l'actualitat.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Tigres en casa
La família de Giles Clark, empleat del zoo d'Austràlia, té una missió. Han de criar dos cadells de tigre de Sumatra en perill d'extinció, durant els seus quatre primers mesos. Ell, la dona, els dos fills i els dos gossos que tenen cuidaran com a dos nadons l'Spot i l'Stripe fins que tornin al zoo.
Documentals
Durada: 50'
11.40
Novatos en primera línea
A qualsevol servei d'emergències hi pot haver un novell a punt d'enfrontar-se el seu primer torn de guàrdia. Per a alguns, aquest dia serà difícil d'oblidar.
Documentals
Durada: 35'
12.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
12.20
Mañanas de cine: Minnesota Clay
Minnesota Clay, que ha estat condemnat a 20 anys de treballs forçats per un delicte que no ha comès, aconsegueix escapar-se del lloc on compleix la condemna. Llavors es dirigeix a buscar l'home que, amb el seu silenci, va contribuir al seu empresonament.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.45
Un país en la mochila
Valle de Andarax
En cada programa es recorre una zona rural d'Espanya per mostrar la realitat quotidiana dels seus habitants, tant des d'un punt de vista cultural, com econòmic i social, xerrant amb ells.
Documentals
Durada: 60'
14.45
En busca del primer europeo
Documental que dona a conèixer la història de l'ésser humà i l'evolució que va portar a terme gràcies al canvi climàtic, que el va empènyer a desplaçar-se.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El viaje a Japón de Joanna Lumley, Los tesoros del Indo: La otra cara del Taj Mahal i Nacido explorador: Islandia: fuego y hielo: Richard Wiese viatja a Islàndia, una terra de foc i gel. Visita una jove la família de la qual es va enfrontar a l'erupció d'un volcà el 2010 i coneix víkings moderns. Prova així mateix alguna delícia local, com el tauró podrit, i assisteix a una marrada anual d'ovelles amb més de 300 anys de tradició.
Documentals
Durada: 115'
18.25
El escarabajo verde
Memoria viva
El Geolodia és un dia dedicat a la divulgació de la geologia que se celebra a tot l'Estat a principis de maig. Es descobreixen en aquesta ocasió les meravelles geològiques del nord de Burgos.
Altres
Durada: 30'
18.55
Tenedor y mochila
Destino: isla de Reunión
La Julie i el seu equip viatgen a l'illa de Reunió per descobrir-ne la història i la personalitat. Després d'un passeig per la cua de lava que va deixar l'erupció del volcà Pitó el 2007, la Julie gaudeix d'una acollidora població i la seva cuina, molt aromatitzada i no massa picant.
Documentals
Durada: 55'
19.50
Senderos de gran recorrido
GR-229 Vizcaya (sendero Mikeldi)
Hi ha a Europa una gran xarxa de senders, coneguda com el gran recorregut, que ofereix als excursionistes la possibilitat de recórrer a peu bonics paratges naturals. Aquest espai documental visita aquests camins al seu pas per Espanya, seguint les rutes més emblemàtiques.
Documentals
Durada: 30'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.30
Días de cine
Aquesta setmana, les estrenes d'Ad Astra, protagonitzada per Brad Pitt, Cegado por la luz (Blinded by the Light), Dowtown Abbey i Ghostland.
Altres
Durada: 30'
21.00
Festival de Cine de San Sebastián
Gala d'inauguració.
Altres
Durada: 60'
22.00
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 15'
22.15
Historia de nuestro cine: Los señores del acero
En plena Edat Mitjana, un grup de mercenaris, liderats pel Martin, es dedica a robar relíquies i aconseguir diners suficients per formar un exèrcit. En un dels assalts, segresten la princesa Agnes, però el Martin la salva de ser violada i llavors ella li recompensa amb el seu amor, tot i estar promesa amb el príncep Stephen.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.55
Historia de nuestro cine: El celo
Mitjan segle XIX. Després de la mort del seu pare, una jove sol·licita el lloc d'institutriu de dos nens orfes, el Miles i la Flora, que viuen en una illa llunyana. La jove accepta la condició d'assumir la responsabilitat sobre els nens i no molestar mai. Quan arriba a l'illa, se sent meravellada amb els nens i amb la bellesa del lloc. Però aviat coneix altres habitants de la casa, tant vius com morts.
Pel·lícules
Durada: 135'
02.10
Un mundo sin microbios
No podria existir el món sense bacteris, fongs o virus. Els bacteris intestinals poden influir en malalties neurològiques greus com l'autisme, el Parkinson o l'Alzheimer.
Documentals
Durada: 50'
03.00
Documenta2
Inclou Planeta arena: Sahara, reconquistando las tierras perdidas: La superfície de terra fèrtil està desapareixent per l'avanç imparable dels deserts a tot el planeta. A l'Àfrica, el desert del Sàhara ha avançat en un segle més de 250 km.
Documentals
Durada: 55'
03.55
Grandes diseños: la casa del año
En aquest episodi es visiten diverses cases que serveixen com a models de prova per a arquitectes. Són cases experimentals, cases que sobrepassen els límits, i que inventen solucions per viure, amb encant i creativitat.
Documentals
Durada: 45'
04.40
Nueva Zelanda salvaje
Extremos salvajes
La influència del Pol Sud obliga tots els éssers vius del sud de Nova Zelanda a adaptar-se a condicions extremes. Fiorland, a la costa sud-occidental, és el parc nacional més gran de Nova Zelanda, i els seus fiords, on es barregen aigua dolça i salada, són refugi d'una extraordinària vida marina.
Documentals
Durada: 50'
05.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 30'