Programació La 2

Dijous, 27 febrer de 2020
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Juegos mortales
Grandes escapadas
Per a alguns animals, la seva major complicació és si decideixen un camí o un altre. Els herbívors s'exposen tots els dies als depredadors i tan sols compten amb el seu enginy i l'instint per sortir de la dificultat; afortunadament, de vegades això és suficient.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
Pueblo de Dios
Selvas amazónicas-Peregrinos de justicia
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Emissió dels reportatges Escuela de restauración i Boek visual: Pablo García. A més, entrevista al politòleg Pablo Simón i a Blanca Berzosa, Tècnics Grans Carnívors WWF Espanya.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou El origen de los continentes: Eurasia: L'evidència de l'aparició d'Europa tal com se la coneix es troba al subsòl de París, en els túnels de les seves catacumbes. Quan la placa oceànica de l'Índia va col·lisionar amb Àsia, l'oceà Tetis, que travessava tot el continent eurasiàtic, es va elevar, convertint-se en l'Himàlaia.
Documentals
Durada: 50'
11.45
Megaciudades magníficas
Dubái
Dubai és una ciutat que mai està quieta, una ciutat d'inversions, que representa l'èxit de la riquesa i simbolitza el luxe. Actualment, el govern considera molt importants les noves tecnologies, però també la sostenibilitat i la protecció de la natura.
Documentals
Durada: 55'
12.40
Mañanas de cine: El coloso de Rodas
Narra la història de l'heroi grec Darío, que es troba a Rodes gaudint d'unes jornades de festa. Aquest descans es veu pertorbat per una revolta d'esclaus.
Pel·lícules
Durada: 120'
14.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
14.55
This Is Art
Celos
De manera didàctica i entretinguda, Ramón Gener ajuda l'espectador a comprendre les obres d'art que millor representen el més sublim i intangible de la naturalesa humana, les emocions i els sentiments, i a entendre les circumstàncies que van envoltar els autors que amb més èxit van encarnar la gelosia.
Altres
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Viaje hacia el peligro: búfalo contra león i Bosques primarios de Rusia: Carelia
Documentals
Durada: 100'
18.10
La mente curiosa
El cerebro imperfecto
En aquest episodi s'examinen els tres trastorns més comuns que afecten el cervell humà: estrès, ansietat i depressió. Es veu per què succeeixen i què es pot fer per reduir els seus efectes negatius en la vida.
Documentals
Durada: 45'
18.55
Las recetas de Julie
Moluscos a la carta
En aquest programa la Julie aposta pels mol·luscs bivalves, com els musclos de Bouchot, ostres o vieires, però també en una petxina menys estesa: l'orella de mar. Es visiten vivers d'aquests mol·luscs, i es degusten receptes locals.
Altres
Durada: 55'
19.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.00
Atención obras
L'artista Carmen Calvo és la convidada d'aquesta setmana i Carlos del Amor l'entrevista i converteix l'estudi en un autèntic expo-plató amb vistes a totes les seves mostres actuals. A la primera, a la tercera edició de CNIO Art, Calvo és protagonista, al costat del paleontòleg Juan Luis Arsuaga, d'una nova simbiosi entre ciència i creació. Les seves quatre obres exposades serviran per finançar la investigació sobre el càncer. A més, l'acadèmica valenciana, Premi Nacional d'Arts Plàstiques el 2013, també participa en la mostra col·lectiva Mujeres fotógrafas. Una història explicada a mitges que s'exhibeix a les sales madrilenyes de Tabacalera. Després, el programa visita l'epicentre del flamenc, el Festival Internacional de Jerez. Els zapateaos més contemporanis remouen ja tots els fonaments d'aquesta ciutat, bressol del flamenc, proposant espectacles en els seus principals monuments. La primera a fer aquest salt al buit ha estat la bailaora Rafaela Carrasco amb Ariadna, un somni d'independència femenina en un escenari ple d'homes.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
21.10
Megaciudades magníficas
Mascate
Masqat, capital d'Oman, és una ciutat moderna, alhora que profundament arrelada en el passat. Situada entre les muntanyes i el mar, Masqat és la ciutat portuària més antiga d'Oman i està plena de vida. El nou sultà d'Oman ha aconseguit l'equilibri entre tradició i modernitat.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Sánchez y Carbonell
Tothom ha de posar bona cara davant l'adversitat, competir, ser inassequible al desànim i, sobretot, sortir de la seva zona de confort per perseguir els seus somnis. El programa d'aquesta setmana s'enfronta a la República de la Felicitat, en la qual els presentadors són perseguits per estar tristos i han de simular una contínua alegria. A més, visita el plató Roberto Leal, actual presentador d'Operación Triunfo, que a més ha estat la cara d'altres espais de la cadena, com España Directo o Bailando con las estrellas. També hi ha Brays Efe, actor que va aconseguir gran popularitat amb el personatge de la sèrie de Netflix Paquita Salas, pel qual va ser guardonat amb el premi Feroz al millor protagonista de sèrie. Aquest any estrena la comèdia de superherois Orígenes secretos, de David Galán. No hi falta la música en directe amb les actuacions de Coque Malla, Brisa Fenoy, i l'harmonicista Antonio Serrano. Addicionalment, el programa descobreix l'emocionant història d'Ousman Umar, l'immigrant ghanès que es va construir una nova vida a Espanya i va fundar la seva pròpia ONG.
Altres
Durada: 90'
23.30
Españoles en la Segunda Guerra Mundial
Inclou Campos de resistencia i El frente del este: rojos y azules: El setembre de 1939 va marcar l'inici d'una guerra que va canviar el mapa mundial i va donar lloc a un nou període històric. Països de tots els continents es van veure implicats en la Segona Guerra Mundial.
Documentals
Durada: 120'
01.30
Conciertos de Radio 3
Marta Andrés. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 25'
01.55
Documenta2
Inclou La mente curiosa: Un cerebro sobrealimentado: En aquest episodi es mostren dues de les habilitats més sorprenents del cervell humà: aprendre i recordar. Es veu com es pot millorar la memòria, què passa quan es lesiona el cervell i se sap com mantenir el cervell sa la resta de la vida.
Documentals
Durada: 45'
02.40
Megaciudades magníficas
Casablanca
Casablanca és una ciutat d'amor, drama i passió. Avui dia, en aquesta urbs es troben dos mons: el de la tradició i el de la globalització. És una ciutat atrapada entre Orient i Occident, oberta i cosmopolita, que atrau tot tipus de persones creatives i viu entre somnis i esperances.
Documentals
Durada: 55'
03.35
Las recetas de Julie
Los sabores del aceite de oliva
Aquest és un viatge al sud de França. Entre la vall del Roine i el Mediterrani, es descobreix un fruit que es va recollir al novembre: l'oliva. El recorregut dona lloc a conèixer receptes amb aquest protagonista, l'oli, i fins i tot es comprova que s'utilitza també en rebosteria.
Altres
Durada: 50'
04.25
Islas de un mar desértico
Filmada en terra, des de l'aire i sota l'aigua, aquesta pel·lícula revela la increïble varietat de vida silvestre que floreix a les remotes illes dels mars desèrtics de la Baixa Califòrnia.
Documentals
Durada: 50'
05.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.30
Para todos La 2
Programa que tracta qüestions socials a través d'entrevistes, enquestes i debats.
Altres
Durada: 30'