Programació La 2

Dimarts, 26 gener de 2021
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Para todos La 2
El programa analitza al reportatge la sostenibilitat del sector de la moda. La indústria tèxtil és la segona més contaminant del món. Existeixen altres formes d'anar a la moda: diversos exemples de dissenyadores i marques locals conscienciades han trobat la manera de portar els seus ideals i els seus principis de sostenibilitat a la roba que confeccionen. A més, l'espai parla sobre els trastorns alimentaris. L'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia ha publicat un estudi segons el qual un 34% d'adolescents d'entre 12 i 16 anys han intentat perdre pes sense control mèdic. Els canvis que succeeixen en aquesta etapa de la vida són crucials però la imatge sembla preocupar-los més que altres qüestions. La Marta Càceres entrevista la Sara Bujalante, directora de l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia. Més tard, a la secció sobre innovació social, es coneix la iniciativa Open Food Facts, una base de dades sobre productes alimentaris. Gratuïta i feta per voluntaris a través d'una aplicació, es pot accedir als continguts alimentaris d'un milió i mig de productes que es poden trobar als supermercats.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Las salvajes islas Galápagos
Atrapados en el paraíso
Les illes Galápagos són la llar d'alguns animals que van arribar a les illes fa milions d'anys i s'hi han adaptat. Els pingüins, les iguanes, les tortugues i els corbs marins han evolucionat perquè puguin sobreviure al dur clima de l'arxipèlag. L'adaptació més estranya és la del pinsà vampir.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
08.50
Agrosfera
La verema centra el programa d'aquesta setmana. Una recollida de raïm atípica marcada per la pandèmia provocada per la COVID-19, amb mesures de seguretat per evitar els contagis. Arriba amb bones previsions de collita i baixos preus. L'espai també compta, entre altres temes, l'inici de la campanya del raïm embutxacat del Vinalopó.
Altres
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Museo Naval i Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
11.00
Documenta2
Inclou Secretos del museo
Documentals
Durada: 50'
11.50
Los jardines italianos de Monty Don
Florencia
Monty Don fa un gran recorregut per Itàlia, aquest cop visitant jardins tant a Florència com al camp de la Toscana, cremat pel sol.
Documentals
Durada: 60'
12.50
Mañanas de cine: Corazones indomables
Llana Borst i Gilbert Martin s'acaben de casar i d'instal·lar-se a Nova Anglaterra, on pateixen les conseqüències de la Guerra de la Independència.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.20
Rescate
Un senderista decideix sortir a fer ruta en solitari, sense saber que s'acosta una gran pedregada i acaba encinglerat. A l'abril de 2015, tres espeleòlegs espanyols van quedar atrapats en un avenç al barranc d'Uandrás, al Marroc.
Documentals
Durada: 30'
14.50
Mercados, en el vientre de la ciudad
Ámsterdam
Un dels mercats més antics i famosos d'Amsterdam és l'Albert Cuyp Markt, un mercat de carrer que s'estén al llarg de barri De Pijp. Aquí es poen gaudir les millors arengades de la ciutat i es coneix a un ecologista que ara es dedica a la venda d'ostres a Noordemarkt.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Italia salvaje. Los grandes depredadores: Roma, ataque desde el aire, La carrera de la vida: Las aves primitivas i La carrera de la vida: Los reptiles: Els rèptils van colonitzar continents. Quan les masses continentals es van desplaçar, els rèptils es van adaptar i es van convertir en les criatures més grans que mai van viure a la terra: els dinosaures. Després van desaparèixer, excepte els rèptils petits que van sobreviure colonitzant ecosistemes.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: China, el techo del mundo: Des de l'Himàlaia per l'oest fins al desert del Gobi pel nord, extenses praderies tibetanes es trobes flanquejades per boscos alpins. La vida és dura i implacable a l'ecosistema més alt del món. En aquest episodi es coneix el mico rinpitec negre de Yunan i l'ós panda gegant.
Documentals
Durada: 45'
18.55
El Festín Mediterráneo de Yotam Ottolenghi
Marruecos
El cuiner israelià Yotam Ottolenghi viatja al Marroc. Observant la seva gastronomia, gent i tradicions, fa versions fàcils dels plats més populars. Avui cuina cuixa de xai rostit, cuscús amb cirerols, llobarro a la graella i neules dolces farcides d'ametlla i canyella.
Altres
Durada: 50'
19.45
Página 2
Andrés Trapiello
L'Óscar López recorre a fons Madrid de la mà d'Andrés Trapiello. Al seu llibre titulat com la capital espanyola, l'autor repassa la història de la ciutat combinant-ho amb les seves pròpies vivències des que va arribar del seu Lleó natal. Seguint aquest fil, tres escriptors -Fernanda Trías, José Luís Peixoto i Eduardo Berti- fan un retrat de les ciutats on viuen, Bogotà, Oeiras i Bordeus, respectivament. A continuació, la Núria Labari i el Sergio Suárez expliquen com treballen els seus diaris personals, a l'igual que un grup de nens que també n'escriuen els seus. I per acabar, el programa recorda la figura d'Stendhal, un dels escriptors preferits de Trapiello.
Altres
Durada: 30'
20.15
Red Natura 2000
La Red Natura 2000 porta 21 anys salvaguardant el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 55'
21.10
Grandes diseños de vuelta
Prop d'un llac al comtat anglès de Linconshire, en Paul Wilkinson i la seva dona Emy construeixen un petit llogaret celta amb una gran casa rodona. Un complex de nou edificacions corbes interconnectades amb passarel·les. L'ingent esforç del Paul, l'ànima del projecte, li passa factura.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: Matrimonio a la italiana
Durant la Segona Guerra Mundial a Nàpols, una bella jove anomenada Filomena Maturano, que està sola al món, treballa en una casa de prostitució, ja que no troba cap altra manera de guanyar-se la vida. Allà és on coneix Doménico Soriano, més conegut com a Mimi, un burgès acomodat que la retira de la professió i la porta a viure a casa seva.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
Las mujeres del Tercer Reich
El documental narra la veritable història de les dones del Tercer Reich, de com es van convertir en parts essencials del règim. El nazisme va valorar des del principi el paper de la dona com a pilar, la garant de la raça ària i també de la societat nazi que s'estava gestant.
Documentals
Durada: 55'
00.35
Pel·lícula: Los olvidados de la Línea Maginot
Documental que narra la història dels espanyols desplaçats durant la contesa a França i que en el seu exili van ser utilitzats en la construcció de la Línia Maginot, per a l'autodefensa d'aquest país davant de la invasió nazi.
Pel·lícules
Durada: 65'
01.40
Conciertos de Radio 3
Yawners. Melodies fresques i guitarra contundent amb Yawners, projecte liderat per la guitarrista, cantant i compositora Elena Nieto. Al seu àlbum Just Calm Down treuen el cap al pop des de l'emo i l'skate punk dels 90.
Altres
Durada: 30'
02.10
Documenta2
Inclou La fuerza de la vida: Los Ghats occidentales. India: Els turons i muntanyes del Ghat, a l'Índia, viuen gràcies al monsó de l'estiu, que ajuda la seva flora i fauna. Hi ha una gran varietat d'animals, relíquies evolutives de Gondwana, com la granota mutant, el loris esvelt, la guineu voladora o l'ós morrut.
Documentals
Durada: 50'
03.00
Grandes diseños de vuelta
Fent front a totes les dificultats, l'Andy i la Jeanette construeixen una casa de robustos finestrals sobre un penya-segat a Galloway, al sud-oest d'Escòcia. Perquè els arribi el pressupost de 400.00 euros, l'Andy dirigirà les obres, que la Jeanette confia s'acabin en un any per poder decorar ella mateixa l'interior.
Documentals
Durada: 45'
03.45
Mercados, en el vientre de la ciudad
Palermo, Ballarò
El mercat de Ballarò, situat al popular barri de la Albergheria, és el més gran dels tres mercats de queviures de Palerm. El menjar de carrer és imprescindible i s'acompanya un guia especialitzat en aquests llocs. A més es realitza un viatge nocturn a la recerca de sardines.
Documentals
Durada: 50'
04.35
Italia salvaje. Los grandes depredadores
Mantis, la reina del río seco
La Murgia, al sud d'Itàlia, continua sent un paisatge salvatge on caps de bestiar, cavalls i rucs pasturen en llibertat. La mantis religiosa és un dels insectes més grans d'Europa i es podria dir que és la veritable reina d'aquesta expansió d'herba i pedres.
Documentals
Durada: 50'
05.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Universo Sostenible: ¿Cómo se gestionan nuestros residuos? i Muestra Artes Plásticas del Principado de Asturias.
Altres
Durada: 30'