Programació La 2

Dilluns, 26 juliol de 2021
06.00
El partido contra el pueblo
El 5 de juny de 1989, la imatge d'un home aturant un batalló de tancs a Pequín commociona el món. 24 hores abans, la ciutat havia estat testimoni d'escenes d'un horror inimaginable. L'Exèrcit Popular havia envoltat la plaça de Tiananmen preparat per matar. El que havia començat com una protesta pacífica dels estudiants demanant llibertat havia acabat set setmanes després en una matança.
Documentals
Durada: 5'
06.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Mi familia en la mochila
Ruta África: de Johannesburgo a Parque Kruger
La Sonia, l'Antonio, la Candela i el Mateo exploren el més enigmàtic dels continents: l'Àfrica. La seva primera parada, Johannesburg, on visiten Market on main, el Museu de l'Apartheid i Constitution Hill.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
08.10
El mar arábigo
Los defensores del Arrecife
Als esculls aràbics abunden els grans depredadors, la qual cosa ha obligat els més febles a desenvolupar estratègies de defensa, com ara blindatges especials o armes químiques; a demostrar que la unió fa la força, i que ells també són amos de l'escull.
Documentals
Durada: 45'
08.55
El escarabajo verde
Pioneras de la historia natural: La doctora
El programa vol donar a conèixer les científiques que, sens dubte, han estat pioneres de la història natural d'Espanya. A més, l'espai explica com elles van influir en el desenvolupament de la recerca d'una manera molt més decisiva del que explica el relat oficial.
Altres
Durada: 30'
09.25
Mi familia en la mochila
Ruta África: de Ciudad del Cabo, Sudáfrica, a Namibia
La Sonia, l'Antonio, la Candela i el Mateo deixen Sud-àfrica. Enrere queden la Garden Route, amb els seus boscos i la rica vegetació, per arribar al desert vermell de Namib a Namíbia, un lloc sec, àrid, però amb paratges extremament atractius com la Duna 7, on deixar anar adrenalina conduint en quad, o la Costa dels Esquelets.
Documentals
Durada: 30'
09.55
El fin del imperio
Edgar, rey de todos los ingleses
A l'Anglaterra del segle X, un presumpte rei pacífic va assassinar per amor. Va ser el primer rei, coronat, de tots els anglesos: Edgar, i va regnar durant 16 anys. Després de la seva mort, el que ell va unir va ser estripat pels seus descendents.
Documentals
Durada: 50'
10.45
Documenta2
Inclou Entre bastidores del Tratado de Roma
Documentals
Durada: 50'
11.35
Espacios increíbles
L'espai ensenya com construir a mà, amb materials reciclats, una caseta de jardí a la part alta d'un turó per tenir la vista panoràmica somiada. La casa cub rotatòria del George i el Will, de diverses habitacions en un sol espai, arriba a la fase final.
Documentals
Durada: 50'
12.25
Mañanas de cine: Ursus, el terror de los Kirguisos
La pau que regnava a la vall de Sura es veu torbada per l'aparició d'un ésser monstruós que destrueix i mata sense cap raó. Com a conseqüència d'aquests actes bàrbars, els habitants de la vall i la tribu dels kirguisos viuen en un estat de tensió constant.
Pel·lícules
Durada: 90'
13.55
Historias naturales
Mentir para vivir
Molts animals utilitzen tècniques d'engany per caçar o escapar, i algunes són tan sofisticades que es poden catalogar d'autèntiques mentides. Si s'observa la naturalesa es poden trobar éssers realment extraordinaris, sorprenents i rars que són veritables trampes vivents.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Cerdo al caramelo
La recepta que proposa la Julie per a aquest programa prové del Vietnam, però enriquida pels consells del Thierry i el Raphäel. Aquesta recepta té moltes versions: el Thierry comença un dia abans perquè té una llarga cocció; Chang, a la Borgonya, la va aprendre en la seva infància, i una altra, a la barbacoa.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
L'espai se suma a la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. En deu programes especials centrats en els Jocs Olímpics es repassa la història d'aquesta competició, amb un record destacat a les Olimpíades de Barcelona 92, s'homenatja esportistes històrics, s'expliquen les anècdotes més curioses dels Jocs i es coneixen més detalls de les diferents disciplines esportives.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La naturaleza de nuestro planeta Tierra: Aire i Ciudad salvaje. La vida en la jungla
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou Civilizaciones: Arte: el segundo momento de la creación: Simon Schama explora els orígens remots de la creativitat humana amb les primeres marques conegudes, fetes fa uns 80.000 anys en coves sud-africanes i espanyoles. A mesura que passa el temps, la supervivència de les civilitzacions depèn de la relació de la humanitat amb el medi ambient.
Documentals
Durada: 65'
19.10
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Chuleta de ternera a la forestière
La Julie i els seus companys prepararan un clàssic de la gastronomia francesa: costella de vedella a la forestière. El Thierry fa una interpretació d'aquesta recepta en versió cuina ràpida. La Julie ens porta a la Gironda per descobrir una raça bovina desconeguda i un conreador d'un bolet asiàtic.
Altres
Durada: 50'
20.00
Ruta Vía de la Plata
Emerita Augusta
La calçada entra a Mèrida i permet descobrir la grandesa romana. En el barri de moreria, malgrat el nom, reapareix la ciutat romana, desmuntada pels musulmans per construir-hi amb les seves pedres l'alcassaba.
Documentals
Durada: 45'
20.45
Las islas griegas con Julia Bradbury
Rodas
Julis viatja al Dodecaneso, dotze illes que formen aquest llunyà arxipèlag i que són la cruïlla entre Europa i l'Orient. A Rodas, la capital, hi descobreix un tresor bizantí; a Apollona coneix un grup de dones emprenedores i, finalment, viatja a l'illa de Symi, una meravella arquitectònica.
Documentals
Durada: 25'
21.10
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per a viure-hi, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Días de cine clásico: Esplendor en la hierba
En una localitat rural de Kansas, dos joves s'estimen i, des del primer moment, decideixen no separar-se mai, però la desaprovació de les seves famílies i els interessos aliens als seus sentiments són els que decideixen la seva sort.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.05
Apocalipsis: la Segunda Guerra Mundial
Inclou El cerco i El infierno: 1944-1945. Els aliats desembarquen a Itàlia; però el seu progrés és detingut per l'exèrcit alemany, ben protegit darrere de la línia Gustav, Montecasino. A Normandia i a Saipan, al Pacífic, els aliats organitzen simultàniament els desembarcaments més grans de la història.
Documentals
Durada: 110'
01.55
Festivales de verano
55º Jazzaldia: Salvador Sobral: Alma nuestra. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 85'
03.20
Los planetas
Su mundo interior
La història del sistema solar mostra que l'habitabilitat no és un tret permanent. Els sistemes solars són llocs dinàmics, les estrelles tenen cicles de vida, i creen zones d'habitabilitat plenes d'alts i baixos al llarg de la seva existència.
Documentals
Durada: 50'
04.10
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Suflés a la carta
La recepta, el suflé de formatge, ha perdurat durant segles. Encara que va començar sent un plat de la Cort molt sofisticada, actualment és un plat familiar que se sol prendre el diumenge a la nit.
Altres
Durada: 55'
05.05
Historias naturales
Amar para vivir
Observant la naturalesa es confirma que els estereotips sexuals no són certs. Les estratègies de reproducció salvatge són tan variades que algunes ni tan sols contemplen el sexe. Els mascles combaten per les femelles i elles s'encarreguen de triar i dirigir el sistema de procreació.
Documentals
Durada: 45'
05.50
Turismo rural en el mundo
Malta. La isla de los Caballeros de Malta
En un lloc inexpugnable a través dels segles, al cor de la mar Mediterrània, entre les costes de Tunísia i Sicília, es troba la república de Malta, arxipèlag compost per tres illes. La seva naturalesa, arquitectura i el seu paisatge humà i cultural formen part del recorregut.
Documentals
Durada: 10'