Programació La 2

Dijous, 28 març de 2024
06.35
Caminos de la música
Granada. El embrujo
El programa fa una parada a Granada, una de les principals ciutats de referència del flamenc.
Documentals
Durada: 25'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
08.05
Senderos con Juan y Migas
Migas, ¡hay que abrigarse!
El Juan i el Migas recorren la Senda Verde de Delika, a la província d'Àlava.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Pueblo de Dios
Peregrinación interior
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
09.25
Mi familia en la mochila
Ruta España: aprendiendo a pescar en las Islas Baleares
La família és a la Comunitat Valenciana, concretament a Alboraia, on coneix el cultiu de la xufa ecològica, i després fabrica la seva pròpia orxata casolana 100% natural. Des d'allà, viatja fins a les Illes Balears per fer-hi nombroses activitats.
Documentals
Durada: 30'
09.55
Mi familia en la mochila
Ruta España: de la tierra en Almería al cielo en Granada
El programa recorre Andalusia. A Almeria, l'espai s'endinsa en un refugi antiaeri de la Guerra Civil. Més tard, es visita una cooperativa que cria caragols. També es baixa a la profunditat de la terra per admirar la Geoda de Pulpí. Finalment, es passa la nit en una casa-cova de Granada i es fa un passeig en globus.
Documentals
Durada: 25'
10.20
Documenta2
Inclou La batalla de Alcatraz: La primera part del pla de fugida d'Alcatraz, ideat per Bernard Coy, es desenvolupa segons el planejat. Tot i això, després de dominar un guàrdia desprevingut, esclata el caos.
Documentals
Durada: 45'
11.05
Castillos de leyenda
Monstruos
Lliurament que recorre dos castells que han inspirat la creativitat dels escriptors més macabres, la qual cosa ha donat lloc a alguns dels monstres més inquietants de la literatura: el castell de Glamis, a Escòcia, i el castell del doctor Dippel, a Alemanya.
Documentals
Durada: 30'
11.35
Castillos de leyenda
Mujeres poderosas
Al llarg dels segles, la història l'han dictada els seus protagonistes, gairebé sempre masculins. Però sempre hi ha hagut dones a l'ombra, les quals van aconseguir destacar en un món dominat pels homes, durant un temps en què van ser menyspreades i es van ocultar les seves virtuts.
Documentals
Durada: 25'
12.00
Mañanas de cine: La verdadera historia de Jesse Ja
Quan acaba la guerra civil americana, els germans Frank i Jesse James intenten trobar feina. Tanmateix, els resulta molt difícil, per la qual cosa decideixen aconseguir diners com sigui.
Pel·lícules
Durada: 90'
13.30
Elefantes de cerca
Gigantes gentiles
Els elefants, majestuosos i poderosos, són els governants de la sabana. I són més intel·ligents del que fins ara se sospitava. Sens dubte, avui dia els gegants gentils continuen sent un misteri.
Documentals
Durada: 50'
14.20
Mujeres viajeras
Isabella Bird
Lliurament dedicat a Isabella Bird, la primera dona admesa com a membre a la Royal Geographic Society.
Documentals
Durada: 30'
14.50
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Kirguistán del valle a la montaña
El Miquel deixa enrere la calor de la Vall de Ferganà per endinsar-se en les muntanyes abruptes i escarpades. Allà, un clima més fred i unes precipitacions més abundants dificulten la marxa cap al pròxim destí.
Documentals
Durada: 30'
15.20
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Paraíso e infierno
Acompanyat per Ricard Tomás, un motorista que s'ha unit a l'aventura, i sota un clima hostil, el Miquel recorre les belles i verdes muntanyes del Kirguizistan. A continuació, arriba a Bishkek, capital del país, per al final del trajecte.
Documentals
Durada: 25'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Nacido para ser salvaje: Ravi, el bebé macaco cola de león: Ravi, el nadó de macaco silè, ha de fer un llarg viatge si vol arribar a l'edat adulta. Per sort, la seva família el cuida bé.
Documentals
Durada: 55'
17.25
La carrera de la vida
Los grandes felinos
El lleó, el guepard, el lleopard, el puma i el tigre. Totes i cadascuna de les espècies de grans felins tenen les seves pròpies forces i vulnerabilitats i, tanmateix, cada gran felí nascut a la natura que sobreviu fins a la maduresa és un guanyador en la carrera de la vida.
Documentals
Durada: 30'
17.55
Santos Oficios
Retransmissió de la Missa en el Sopar del Senyor, des de la Catedral de San Antolín de Palència.
Altres
Durada: 95'
19.30
Procesiones de Semana Santa
Procesión de la Oración del Huerto organizada por la Cofradía de la Vera Cruz
Altres
Durada: 120'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
The Chosen (Los elegidos)
Te he llamado por tu nombre
A Cafarnaüm, al nord del mar de Galilea, una dona intenta sobreviure als seus propis dimonis, mentre dos germans pescadors miren d'afrontar els seus deutes amb Roma. Mentrestant, un mestre jueu anomenat Nicodemo hi arriba per posar una mica d'ordre al sanedrí. (Nou en emissió.)
Sèries
Durada: 50'
22.50
The Chosen (Los elegidos)
Sabbat
Mateo respon per Simón davant del pretor Quintus. Mentrestant, Nicodemo investiga el suposat miracle que va tenir lloc al Barri vermell. A més, María rep convidats inesperats al sopar del sàbat.
Sèries
Durada: 40'
23.30
The Chosen (Los elegidos)
Jesús ama a los niños
Un grup de nens curiosos es troben amb Jesús als afores de Cafarnaüm, on roman retirat. Aviat es fan amics seus i escolten el que els ensenya.
Sèries
Durada: 30'
00.00
The Chosen (Los elegidos)
La roca sobre la que se edificó
Simón, pressionat per les amenaces dels romans tant a ell mateix com als seus éssers estimats, decideix pescar durant tota la nit, en un intent desesperat per passar comptes. Mentrestant, Andrés es troba amb un conegut a les ribes de Galilea.
Sèries
Durada: 35'
00.35
Documenta2
Inclou Megapresas
Documentals
Durada: 55'
01.30
Conciertos de Radio 3
Queralt Lahoz. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.00
Las recetas de Julie
Tursan
Acompanyada pel xef Michel Guérard, Julie Andrieu viatja al sud de les Landes, a Tursan, on es reuneix amb entusiastes amb els quals cuina gallines de Guinea, lletons de porc i un vi escumós de maduixa.
Documentals
Durada: 55'
02.55
Primeras damas
Eleanor Roosevelt
Eleanor Roosevelt i el seu marit, Franklin Delano Roosevelt, van formar el millor equip polític de la història americana a la Casa Blanca. Una infància trista va marcar el caràcter d'Eleanor, que va esdevenir la primera dona líder de la defensa dels drets civils, socials i humans.
Documentals
Durada: 40'
03.35
Primeras damas
Lady Bird Johnson
Després de l'assassinat de John F. Kennedy el 22 de novembre de 1963, l'Administració Johnson va construir el llegat social més gran de la història dels Estats Units. Lady Bird Johnson va dur a terme una tasca fonamental, i es va comprometre, entre altres qüestions, amb la igualtat racial i el medi ambient.
Documentals
Durada: 45'
04.20
Nacido para ser salvaje
Usana, la guepardo nacida para ser salvaje
Usana, la cria de guepard, i els seus germans són vulnerables. Passen les primeres setmanes en la seguretat del cau. La seva mare, Umzali, els ha de deixar sols mentre caça i arriscar-se que els lleons descobreixin els cadells mentre ella no hi és.
Documentals
Durada: 50'
05.10
Estructuras animales
Hogares a medida
El que caracteritza els animals arquitectes, com el teixó, el ratolí espiguer, el castor i el forner rogenc, és la seva capacitat per fer construccions sense esgotar els recursos del seu entorn, alhora que són fidels al planeta i protegeixen la llar de tots amb la seva feina.
Documentals
Durada: 50'