Granados signa l’accés a semifinals en una remuntada in extremis (7-6)

Espanya ha anat tot el partit a remolc i ha superat França després d’un parcial de 3-0 en els últims 3 minuts

La selecció espanyola ha segellat l’accés a les semifinals del mundial de Fukuoka després de superar a França in extremis (7-6) en un partit molt més complicat del que es preveia. El conjunt de David Martín, molt espès en atac, ha anat sempre a remolc de l’equip bleu (1-2, 1-2, 2-1 i 3-1) i no ha pogut prendre la iniciativa fins a l’últim instant, amb un parcial de 3-0 i la diana final d’Alvaro Granados a l’últim minut. El seu pròxim rival serà Hongria (dijous a les 11.30 h), que va superar els Estats Units per 13-12, En l’altre part del quadre s’enfrontaran Grècia i Sèrbia, que es van desfer de Montenegro (10-9) i sorprenentment d’Itàlia (14-15) en la tanda de penals.

El joc del conjunt hispà no ha acabat de rutllar en el primer quart, amb una defensa molt tancada, i poca alegria i massa dubtes en atac, amb una discreta sèrie d’un de quatre en les superioritats. Roger Tahull ha anotat l’únic gol dels primers 8 minuts, ara sí en una bona combinació amb un jugador de més. El parcial, en tot cas, ha estat favorable a França (1-2). L’empanada espanyola ha prosseguit en el segon quart. El campió del món continuava malbaratant accions en superioritat i França consolidava el seu domini amb els gols de Crousillat i de Vanpeperstraete, que des de l’extrem avançava sense oposició fins a la porteria defensada per Unai Aguirre (1-4). El navarrès trencava la mala dinàmica i la sequera en atac per anotar el segon gol i signar el 2-4 amb què s’arribava al descans.

A l’inici del segon acte l’equip estatal ha retallat diferències però no ha acabat de poder sotmetre un rival que resistia gràcies a les grans intervencions d’Hugo Fontani sota els pals. Tahull tornava a marcar des de la boia, però Bouet replicava en una acció de superioritat. Perrone executava un penal i Granados desaprofitava un contraatac per arribar al quart decisiu amb un 4-5 al marcador. El conjunt de Florian Bruzzo posava Espanya contra les cordes i tornava a obrir una renda de dos gols (4-6). Encara faltaven 7:04 pel desenllaç. Les aturades d’Unai Aguirre han donat vida al seu equip, que ha reaccionat a última hora i amb els gols Blai Mallarach, en superioritat, Sergi Cabanas al contraatac i Álvaro Granados altre cop en home de més, ha acabat remuntant i signant el bitllet cap a les semifinals.