Atletisme

Kerr fa abaixar el cap a Ingebrigtsen en els 1.500 m

El migfondista britànic ha superat el prodigi noruec en els últims metres per emportar-se el títol mundial a Budapest amb 3:29.38

El britànic Josh Kerr ha fet abaixar el cap a l’intocable Jakob Ingebrigtsen, que per segon any consecutiu ha hagut de cedir el tron mundial dels 1.500 m a un migfondista del Regne Unit. L’any passat a Eugene va ser Jake Wightman, absent a Budapest per lesió, i avui ha estat el seu compatriota, que ja li ha ensenyat les seves intencions en els últims 150 metres. El prodigi noruec ha reaccionat, però Kerr no ha desistit i a 60 metres de la meta ho ha tornat a intentar per aquest cop sí deixar el gran favorit enrere i escapar-se tot sol cap a la victòria. Kerr ha vençut amb 3:29.38, Ingebrigtsen ha estat segon amb 3:29.65 i el seu compatriota Narve Gilje Nordas, tercer amb 3:29.68. Un podi totalment europeu, en què el kenyà Abel Kipsang s’ha hagut de conformar amb el quart lloc (3:29.89).

Títol compartit en perxa

Mentre es dirimia el desenllaç dels 1.500 m, l’australiana Nina Kennedy i la nord-americana Katie Moon prosseguien un duel sense treva en el fossar de salt de perxa. Totes dues han anat elevant el llistó fins a superar a la tercera els 4,90 m, una nova millor marca mundial de l’any. Després de cometre tres nuls en 4,95 m han pactat compartir la medalla d’or. Tercera ha estat la finesa Wilma Murto (4,80 m).

Or per a Warholm en 400 m tanques

Després de la derrota d’Ingebrigtsen, Karsten Warholm ha salvat l’honor de l’atletisme noruec amb una clara victòria en els 400 m tanques (46.89). Tot i quedar-se lluny del seu millor registre de l’any (46.51), el recordista mundial ha arribat més sencer en el tram final i ha precedit Kyron McMaster (Illes Verges), segon amb 47.34, i el nord-americà Rai Benjamin, tercer amb 47.56. Dominadora de la lliga del diamant, la dominicana Marileidy Paulino s’ha mostrat molt superior a les seves rivals en els 400 m i ha recorregut la volta a la pista amb un nou rècord del seu país (48.76). A gran distància, han completat el podi la polonesa Natalia Kaczmarek (49.57) i la velocista de Barbados Sada Williams (49.60).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)