Atletisme

Cristina Montesinos, cinquena en els 35 km marxa del mundial

La terrassenca ha fet marca personal (2h45:32) i la mataronina Raquel González, que havia estat cinquena a Oregon, acaba en tretzè lloc (2h51:53)

La terrassenca Cristina Montesinos, de 29 anys, s’ha estrenat per la porta gran en un mundial certificant la cinquena plaça en els 35 km marxa, que ha tornat a viure l’eclosió de la granadina Maria Pérez, segellant el doblet a la Plaça dels Herois de Budapest després del seu triomf en els 20 km. La mataronina Raquel González, cinquena l’any passat a Oregon i subcampiona europea a Munic, no ha pogut rendir al mateix nivell i ha acabat en tretzena posició.

Cristina Montesinos i Raquel González han fet la primera meitat de la prova conjuntament, rere el grup capdavanter, però a partir del 20è quilòmetre (9a i 10a amb 1h35:13) la maresmenca ha abaixat el pistó. La vallesana ha posat la directa i ha començat a remuntar posicions fins a la cinquena plaça final. “Estic super contenta. M’ha sortit la prova millor del que m’esperava. Estava super bé de sensacions, així que he decidit anar al meu ritme i he seguit tibant fins que m’he quedat sola, fins que m’han aguantat les cames. El meu objectiu era aconseguir plaça de finalista [8 primeres] i amb vista al curs vinent ens intentarem adaptar als 20 km pensant en els Jocs Olímpics”, ha comentat la terrassenca a l’arribada. Maria Pérez, que també és recordista mundial (2h37:15), ha establert un nou rècord del campionat (2h38:40), Cristina Montesinos, alçant els braços a la meta, ha fet marca personal (2h45:32), i González ha acreditat 2h51:53. La mataronina ha acabat al límit de les seves forces i a l’arribada ha hagut de ser atesa pels serveis mèdics.

En els 35 km masculins, la marxa espanyola ha rubricat el seu èxit a Budapest amb el triomf de l’extremeny Álvaro Martín, que després de la victòria en els 20 km avui també ha vençut en la distància superior amb una nova plusmarca estatal (2h24:30).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)