Atletisme

L’ugandès Victor Kiplangat dinamita la marató del mundial

Amb constants canvis de ritme, ha estat l’artífex de la selecció definitiva i ha arribat triomfador a la Plaça dels Herois en 2h08:53

L’ugandès Victor Kiplangat ha rebut el premi a la seva persistència i després de nombrosos atacs en la segona meitat de la prova ha arribat triomfador en la marató del mundial, ubicada a la Plaça dels Herois de Budapest, amb un registre de 2h08:53. Kiplangat ha estat l’artífex de la selecció definitiva i a l’inici de l’última de les quatre voltes al circuit ja només dos etíops mantenien el ritme. Leul Gebresilase resistia, però al pas pel castell de Buda (38 km) ha començat a cedir terreny. L’etíop ha pagat el desgast en el tram final i ha vist com l’israelià Maru Teferi li pispava la segona plaça (2h09:12) pràcticament sobre la catifa ataronjada de l’arribada. Ha acabat tercer en 2h09:19.

Lamdassem (22è) i Chakir (24è)

El pas per l’equador de la prova, encara amb un grup molt nombrós d’una trentena d’atletes amb els catalans Lamdassem i Chakir inclosos, ha estat d’1h05:02. El lleidatà, de 41 anys i molt experimentat, ha intentat mantenir un ritme uniforme, tot i que els atacs s’han intensificat en la segona meitat de la cursa. Els últims quilòmetres se li han fet llargs i s’ha vist superat pel jove maratonià espanyol Tariku Novales, que ha anat de menys a més. Els tres representants de l’equip espanyol han arribat molt seguits a meta: Novales, 21è amb 2h12:39; Lamdassem, 22è en 2h12:59; i el vilafranquí Ibrahim Chakir, 24è en 2h13:44. Cinquè en els Jocs de Tòquio 2021 i sisè en l’europeu de Munic 2022, Lamdassem ha segellat el seu millor resultat en la marató d’un mundial perquè tant a Moscou 2013 com a Londres 2017 havia abandonat. Per al vilafranquí Chakir, de 28 anys i que s’entrena des de fa diverses temporades a Sòria a les ordres d’Enrique Pascual, la marató de Budapest suposava la seva estrena en un gran campionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)