Atletisme

Shankule, desencadenada

Un canvi de ritme en el pont de les Cadenes impulsa la corredora etíop cap a la victòria i segella el doblet en la marató amb la seva compatriota Gebreslase, vencedora a Oregon

Un contundent canvi de ritme al cinquè pas pel pont de les Cadenes, que separa Pest de Buda entre el quilòmetre 36 i 37, va impulsar l’etíop Amane Beriso Shankule cap a la victòria final en la marató del mundial. Era el toc de gràcia de l’estratègia planificada per les atletes etíops, que van endurir la prova en la segona part del recorregut (1h14:29 i 1h09:54) i van convertir el desenllaç en una pugna fratricida. Shankule (2h24:23) i Gotytom Gebreslase (2h24:34) van segellar el doblet a la plaça dels Herois de la capital magiar, però la tàctica etíop també va tenir efectes col·laterals. Yalemzerf Yehualaw, que encara era segona al quilòmetre 38, no va poder mantenir el ritme i va acabar perdent la plaça en el podi. Pitjor li van anar les coses a Tsehay Gemechu, que es va retirar superat el quilòmetre 35 i quan les quatre corredores etíops ja transitaven en solitari.

Pel que fa a les catalanes, hi va haver sensacions oposades per a Meritxell Soler (27a), que s’estrenava en un gran campionat, i Marta Galimany (38a). “Les expectatives han estat més que superades. Penso que l’estratègia ha estat l’adequada i m’he sabut adaptar a les condicions de molta calor i humitat”, va remarcar la corredora de Sant Joan de Vilatorrada. “Avui no ha estat el meu dia. No era el resultat que esperava”, va sentenciar la de Valls.

Marató
1a A.B. Shankule (Etiòpia) 2h24:23
2a G. Gebreslase (Etiòpia) 2h24:34
3a F.E. Gardadi (Marroc) 2h25:17
4a L.C. Salpeter (Israel) 2h25:38
5a Y. Yehualaw (Etiòpia) 2h26:13
27a M. Soler 2h34:38
38a M. Galimany 2h37:10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)