El Barça es reivindica

Handbol. L’equip blaugrana comença la Champions amb bon peu després d’un triomf convincent a Montpeller amb Mem (8 gols), Nielsen (14 aturades) i el sorprenent Petar Cikusa com a protagonistes

Montpeller 25 Barça 30

MONTPELLER HB:Desbonnet; Karlosson (3), Pellas (2), Hesham (5), A. Lenne (1), Skube (1), Porte (2) –set inicial–; Bolzinger (p.s.), Villeminot (2, 1 p.), Panic, Konan, Dubois (2), Guigon, Monte Dos Santos (4), Berthier (1) i Nacinovic (2).BARÇA:Nielsen; Mem (8), Wanne, N’Guessan (3), Aleix (6, 3 p.), Petrus, Frade (3) –set inicial–; Saric (p.s.), Valera, Carlsbogaard (1), Gallego, Janc (2), Richardsson, Barrufet (2), P. Cikusa (4) i Rodríguez (1).PARCIALS:1-3, 4-4, 6-6, 7-10, 10-13, 11-16; 14-17, 16-19, 17-21, 19-25, 21-28 i 25-30.ÀRBITRES:Mazeika i Gatelis. Vermella: Pellas (33’). Exclusions: Porte (2’), A. Lenne (4’), Nacinovic (24’), per part del Montpeller; i N’Guessan (7’), Rodríguez (20’), Frade (33’) i Petrus (36’ i 43’), per part del Barça.PÚBLIC:Partit jugat al Sud de France Arena de Montpeller..

El Barça va començar la Champions amb bon peu, amb un triomf convincent a Montpeller que esvaeix dubtes després de les males sensacions a Bidasoa i que reivindica l’equip per arribar lluny en la màxima competició europea. A partir de la defensa, l’equip blaugrana va portar gairebé sempre la iniciativa impulsat pel lideratge de Dika Mem (8 gols) i les aturades d’Emil Nielsen (14 i 38%), que va haver d’assumir tot el protagonisme de la porteria després de la baixa d’última hora de Gonzalo Pérez de Vargas. L’excapità va haver de deixar l’expedició i tornar a Barcelona a causa de la seva imminent paternitat. L’altre nom propi de la jornada va ser el jove bordilenc de 17 anys Petar Cikusa, que va impressionar per la seva determinació en l’estrena europea i va contribuir decisivament al triomf amb 4 gols de caràcter i talent.

Després d’un quart d’hora inicial de domini altern i alguns minuts de cert col·lapse blaugrana, Mem va agafar els galons. El Barça va trobar fissures en la banda esquerra de la defensa occitana i va prendre el control del partit (6-9). El capità, amb minuts de qualitat de Pol Valera en la direcció de joc, va liderar l’atac català i amb set gols va neutralitzar els canoners locals. Emil Nielsen (8 aturades) aportava molt més que Remi Desbonnet (3) sota els pals i contribuïa al bon balanç defensiu del conjunt d’Ortega. L’efectivitat d’Aleix Gómez en els penals i un xut de Carlsbogaard a l’últim instant van tancar el primer acte amb un resultat clarament favorable al Barça (11-16)

La carta Petar Cikusa

El canvi de porter, Bolzinger en el lloc de Desbonnet, i una defensa 5-1 va ser l’aposta de Patrice Caneyer per intentar retallar diferències a l’inici de la segona part. Les consignes, tot i la vermella directa a Pellas (33’) per un cop de colze a Janc, van funcionar perquè el Montpeller momentàniament es va situar a només dos gols (16-18). Les aturades de Nielsen van donar aire al conjunt blaugrana, que va saber frenar la remuntada occitana per tornar a prendre el control. Tim N’Guessan i un sorprenent Petar Cikusa, autor de quatre gols, van impulsar la reacció catalana. Al lateral de Bordils no li va tremolar el braç, va ser un dels protagonistes de la segona meitat i va deixar la seva targeta de presentació en l’estrena a la Champions. Mem va haver d’abandonar la pista amb problemes físics quan el conjunt d’Ortega ja tenia el triomf encarrilat (17-23). L’aposta d’Ortega pels jugadors del filial va ser total perquè també va disposar de minuts Ian Barrufet (2 gols), en el lloc d’un desafortunat Hampus Wanne, i el porter Filip Saric (fill del mític Daniel Saric), que va entrar a pista en el tram final del partit.