Barça

La Fundació del Barça i la Fundació “la Caixa” ofereixen suport a joventut extutelada

La Fundació FC Barcelona i la Fundació “la Caixa” posen en marxa el programa JOVES FUTUR+, una iniciativa que ha estat presentada aquest dimarts i que té com a objectiu oferir suport a joventut extutelada. Es tracta de persones que en complir la majoria d’edat es troben amb una situació de major vulnerabilitat, en perdre la tutela de la Generalitat a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), per la qual cosa es veuen obligats a emancipar-se sense suport familiar.

La signatura de l’acord entre les dues entitats ha estat el punt d’inici d’aquest nou programa en una acte celebrat aquest dimarts 26 d’abril a la Llotja del Camp Nou, i que ha comptat amb la presència de la Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona; Xavier Bertolín, director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació “la Caixa”; Esther Cabanas, directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA); així com diversos patrons de la Fundació FC Barcelona i responsables de les primeres empreses solidàries que s’han compromès amb la iniciativa.

El total de beneficiaris del projecte serà de 100 joves per any, derivats de diferents entitats socials arreu del territori. Amb aquest programa es pretén donar a aquests joves –que tenen entre 18 i 25 any– les eines necessàries a nivell formatiu, laboral, psicosocial i emocional per aconseguir una autonomia personal plena, en absència d’una família o xarxa social de la qual no disposen. Dintre d’aquest col·lectiu es troben tant joves locals –que es troben en situació de desestructuració familiar– com joves migrats, i tant noies com nois.

Tres àmbits d’actuació

El programa, que la Fundació FC Barcelona dissenya, dirigeix i promou amb el suport de la Fundació “la Caixa”, tindrà tres àmbits d’actuació principals: la formació, la inserció laboral i l’acompanyament psicosocial. Pel que fa al primer, inclou la formació intensiva (entre 4-6 mesos) amb una titulació que els permeti trobar una feina, en un curt marge de temps. En aquest sentit, s’organitzaran tallers d’habilitats personals per a la vida i tallers d’ocupabilitat, els quals afavoreixen l’autonomia i l’ocupació dels joves. Es realitzaran tallers per abordar qüestions com els hàbits, l’organització, el treball en equip, l’esforç, la disciplina, i altres valors que habitualment s’aprenen a través de la família.

Moltes d’aquestes habilitats podran ser abordades des de la metodologia esportiva pròpia de la Fundació FC Barcelona, que utilitza l’esport com eina per potenciar les competències personals i així incentivar l’ocupabilitat. A més, s’impartiran altres tallers que podran ser impulsats per persones en qualitat de mentors/es formadors/es, en aspectes com la gestió d’economia personal i domèstica o emprenedoria, entre d’altres.

El projecte requereix de la implicació de persones i entitats, per això el programa preveu oferir als empleats de la Fundació “la Caixa” i del FC Barcelona, així com als socis i col·laboradors del Club, la possibilitat de convertir-se en mentors de les persones beneficiàries del projecte. A més, per facilitar la seva incorporació al mercat laboral, s’ha creat una xarxa d’empreses solidàries per donar oportunitats laborals i de pràctiques als i les joves beneficiaris. Per facilitar tot el procés d’emancipació es definiran itineraris d’inserció individualitzats i s’oferirà un acompanyament psicosocial a cada persona beneficiària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)