Barça

Romeu: “Esperem que el concepte ‘palanca’ desaparegui”

El vicepresident de l’àrea econòmica del FC Barcelona, Eduard Romeu, ha presentat aquest matí davant dels mitjans de comunicació el tancament econòmic de la temporada 2022/23 i el pressupost per a la temporada 2023/24. Aquestes han estat les seves declaracions en roda de premsa:

Valoració
“No em sento orgullós de la gestió dels drets de televisió perquè suposa menys ingressos futurs, però sí dels 400 milions d’euros de Bridgeburg sobre el 29,5% de Barça Vision perquè això abans suposava pèrdues i no hem hipotecat res més a futur. Hem pogut eixugar la motxilla de costos. Només hi ha 18,5 milions d’euros de jugadors que no són susceptibles de jugar i amb qui no hem estat capaços d’arribar a acords.”
Potència marca Barça
“Això se sustenta en un pla de viabilitat que permet tapar el famós forat de 200 milions d’euros. Hi ha igualment molta despesa vinculada a ingressos. Per altra banda, els salaris esportius estaven redimensionats. Però ara hem recuperat la il·lusió i la trempera de la gent, com deia el president Laporta, i això s’ha notat en els ingressos. Al final, hem posat en relleu la marca Barça.”
Desterrament de la paraula ‘palanca’
“La voluntat és tenir un any normal, però en aquest club és impossible. Esperem que el concepte palanca desaparegui. Tenim dues operacions extraordinàries aprovades i no utilitzades i tot això ho estem fent en un any en què estem a Montjuïc. Aspirem a no haver de fer cap altra operació, però no ens negarem a estudiar si ve alguna oferta.”
Estat delicat
“El club segueix en observació, seguint el símil de l’UCI. Tenim el peu al coll però sabem com arribar-hi, només no ens podem despistar i ens ha costat molt rebaixar el deute.”
Pla B amb Libero?
“Està comptabilitzat dins els ingressos però no en el recurrent. Per aquest any, no hi ha cap ingrés comptabilitzat, és a dir, no s’ha produït cap impagament. El que ha passat és que hem volgut barrejar un interès esportiu amb un interès mercantil. Libero sempre ens havia comunicat fer front al pagament en l’últim període de l’any. Podríem haver tingut els 40 milions d’euros de Libero acceptant vendes que no eren bones a futur. No ens han calgut aquests diners per poder inscriure cap jugador. Tenim fins a final d’any perquè Libero ingressi aquests diners. Hem volgut forçar la màquina, però no hi ha impagament.”
Model de propietat
“El model és indistint. El club es pot convertir en SAD i continuar fent una gestió desastrosa. Jo no crec en el model sinó en el format de gestió. La clau és la gestió, de si som capaços de parar aquesta sagnia.”
Pressupostat Vitor Roque?
“Aquesta foto no preveu ni sortides ni entrades.”
Pèrdues si el Barça no arriba a quarts de la Champions
“Tindríem 23 milions d’euros menys d’ingressos, tal com va passar l’any passat.”
Afectació cas Negreira
“Tota notícia no favorable no ajuda i escoltem crits molt populistes, però aquest tema no ha d’afectar i els inversors han fet gran avaluació d’impactes abans.”
Sentència Superlliga
“No tenim dates ni cap informació nova. Confiem que sigui una resolució favorable i esperem que hi hagi un enteniment entre organismes.”
Sortida a borsa de Barça Media
“Ens ocupa la valoració de 400 milions d’euros que tenim imputada al balanç. Els entesos ens diuen que 1.000 milions d’euros és un valor molt raonable.”
Pèrdues sense “palanques”
“Si no haguéssim fet res, estaríem perdent 200 milions d’euros més.”
Vendre patrimoni per fitxar
“Parlar de mercat és prematur. Ja buscaríem la fórmula per assolir-ho.”
Deute real de 3.000 milions?
“Els números són molt clars i les operacions, també. El problema no era el deute sinó sobretot els terminis. Recordem que va haver-hi un moment en què el club no podia pagar les nòmines i vam haver d’apagar molts incendis.”
Pitjor que amb Bartomeu?
“Dir això és una mostra d’un desconeixement de com estava el club abans.”
Salari João Felix
“No tocarem el cas particular d’un jugador. Però ja ha passat que un jugador ha vingut amb condicions inferiors de les que considera la lliga, més enllà del que hem negociat amb el jugador. Tant de bo que a final de temporada valorem la bondat de mantenir-lo pels èxits que ens hauria reportat.”
Tancament Barça TV
“No era una opció desitjada per a nosaltres, però el model era insostenible tal com estava pensat. Els ‘shares’ d’audiència eren molt reduïts. Quan estàs en un projecte intens de reducció de costos has de passar per aquests tràngols.”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)