Barça

Totes contra el Barça

La fase de grups de la màxima competició continental se sorteja avui (13 h/DAZN) amb el campió, el Barça, favorit a un títol que es decidirà el 25 de maig a Bilbao

Ni el Wolfsburg, subcampió, ni l’Arsenal, semifinalista, estaran en els bombos, després que el París FC els hagi eliminat en les dues fases prèvies

El culer encara sospira i somriu quan recorda la tarda del 3 de juny a Eindhoven. Com oblidar-ho? Una remuntada èpica contra el Wolfsburg va servir per aixecar la segona Champions de l’equip. Ara bé, el culer, contagiat per l’ànima i el caràcter d’unes futbolistes que estan fent canviar moltes coses, no en té prou. Com elles, és ambiciós i vol continuar guanyant i guanyant. Per això, quan el culer sent “Bilbao”, s’imagina a San Mamés. La catedral del futbol espanyol serà la seu de la gran final de la Champions femenina 2023/24 el pròxim 25 de maig. Un escenari d’aquells que ericen els pèls, on es respira futbol. Després de les fases prèvies, s’acosta l’hora de la veritat, l’inici de la fase de grups, que se sorteja aquest migdia (13 h, DAZN o al web de la UEFA).

Setze equips quedaran enquadrats en quatre grups diferents. El Barça, com a campió, és un dels que formen part del bombo 1, amb el Bayern, el Lió i el Chelsea, guanyadors de les seves lligues. A ells, dimecres se’ls van sumar els dotze clubs restants, un cop superada l’última eliminatòria prèvia. Després de l’eliminació de l’Arsenal –semifinalista en l’anterior edició– en la primera fase, semblava que no podia haver-hi més sorpreses... però sí. El París FC, el mateix equip que va tombar el conjunt gunner, va eliminar el subcampió d’Europa: el Wolfsburg. Jugadores que quatre mesos enrere havien vorejat la glòria a Eindhoven es quedaven amb un pam de nas contra les parisenques. La resta de favorits van complir amb la lògica, i el Real Madrid, el PSG, el Roma, el Benfica o el Rosengard, entre d’altres, van certificar el passi. Un cop sortejats els quatre grups, la competició arrencarà d’aquí a menys d’un mes, el 14 de novembre. Aquest any, i per culpa de la disputa del mundial, es dona el cas que la fase de grups no acabarà fins al 31 de gener, i no pas abans de Nadal com era habitual. Els quarts i les semifinals es jugaran en les èpoques habituals: 19-20 i 27-28 de març, i 20-21 i 27-28 d’abril.

Tornar a guanyar

Ni el tècnic, Jonatan Giráldez, ni les seves jugadores se n’han amagat mai: volen tornar a guanyar el màxim de títols possibles. Evidentment, la Champions és el gran desig. Des del 2019, el Barça ha disputat quatre finals europees i n’ha guanyat dues (2021 i 2023). Només l’Olympique de Lió va poder esfondrar les il·lusions barcelonistes. Primer a Budapest, l’any 2019, en un desenllaç lògic. Era la primera vegada en una final per al projecte blaugrana i davant seu hi havia el gran monstre del continent. Més dolorosa va ser la derrota del 2022 a Torí, quan el Barça arribava pletòric a la final després d’una temporada pràcticament immaculada i de la riuada de gent que havia omplert el Camp Nou i s’havia desplaçat fins a la ciutat italiana. Però l’equip de Giráldez es va eixugar les llàgrimes a Eindhoven. O, si més no, aquestes van passar a ser d’alegria.

El Barça és el rival a batre. El gran favorit. Al bloc guanyador de la temporada passada s’hi han sumat Ona Batlle i Esmee Brugts. L’equip té l’actual pilota d’or, Alèxia Putellas, que torna a acostar-se al seu millor nivell, i la que ho serà ben aviat, Aitana Bonmatí. Té unes quantes campiones del món, però també dues medalles de plata i una de bronze. També algunes que no van anar a Austràlia i Nova Zelanda, però que són les primeres en la seva posició. En definitiva, té les millors, i la resta d’equips ho saben. Saben que hauran d’estar perfectes contra el conjunt blaugrana quan arribi la fase decisiva, que és a partir dels quarts de final. El Chelsea ha perdut Eriksson i Harder, que han reforçat el Bayern de Múnic, però ha sumat Kerr, James i companyia, el gol de Catarina Macario, que està sortint d’una greu lesió. El Lió, per la seva banda, vol tornar a ser dels quatre millors del continent, després de caure en els quarts de l’any passat. L’equip que més Champions ha guanyat mai manté el bloc i ha fitxat Kadidiatou Diani, pitxitxi de la passada lliga francesa, i Dumornay, de 20 anys, una de les joies del mundial. El PSG vol oblidar la mala temporada passada. I finalment el Real Madrid, que va tenir un grup duríssim l’any passat, confia colar-se en la fase final, si bé no podrà disposar de Caroline Weir durant tot el curs. De novembre a desembre començarem a sortir de dubtes. Bombos a punt. Comença la reconquesta de la Champions. Totes contra el Barça.

ELS RIVALS

El Lió, el Chelsea, el Bayern, el PSG i el Real Madrid són els altres candidats

LA SORPRESA

El París FC –al bombo 3– és ja la revelació, després d’haver-se desfet d’equips favorits

EL BARÇA

Al bloc guanyador hi ha afegit Ona Batlle i Esmee Brugts, amb Alèxia cada cop millor

INICI I FINAL

La competició arrenca el 14 de novembre i acaba a San Mamés el 25 de maig

LA DADA

2
títols
de Champions League té el Barça, que des del 2019 ha disputat quatre finals de la màxima competició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)