Barça

Pedri és l’esperança

El migcampista canari va tornar després de 76 dies sense jugar i l’equip, que no acaba de carburar futbolísticament, el necessita

Xavi està radiant amb el seu retorn, ja que és bàsic en el seu model de joc

Pedri González és la llum del Barça. No és cap secret. És algú capital en l’engranatge de l’equip que orienta Xavi Hernández. El futbolista, amb majúscules, que dona sentit al model de joc sobre el qual vol el tècnic egarenc que el conjunt blaugrana jugui. I està de tornada. Dissabte, al feu de la Real Sociedad, on el conjunt blaugrana va aconseguir un triomf (0-1) miraculós amb gol de Ronald Araujo al 92’, va tornar als terrenys de joc, 76 dies després, ja que no jugava amb l’elàstica culer des del 20 d’agost. Un trencament al recte anterior de la cuixa dreta, la quarta lesió muscular d’importància que ha tingut en dos anys, la sisena en total, l’havia apartat dels terrenys de joc. Al Reale Arena va entrar al minut 57, va disputar més de mitja hora de joc. Xavi, conscient que l’equip no acaba de carburar futbolísticament, l’espera, el necessita. “Li canviarà la cara a l’equip”, va dir, contundent, el preparador després del matx a Sant Sebastià. “Ha tornat bé i això és una gran notícia per a ell i per a tot l’equip”, va indicar feliç Xavi.

La realitat és que dos mesos i mig d’inactivitat són molts. I al canari li va costar entrar en el partit. Només entrar va perdre un parell de pilotes delicades en camp propi, que van propiciar transicions complicades per a l’equip, que no van acabar en res. Tot seguit, sacrificat, perquè també penca, va tallar una passada de la mort en l’emergència dins de l’àrea, que hauria pogut crear molts problemes a Ter Stegen, i a partir d’aquí va créixer. Va remenar la pilota a mig camp en un parell d’ocasions per ajuntar l’equip i aconseguir que es desplegués, va arribar a la frontal de l’àrea rival i va provar un xut que la defensa va bloquejar-li, i finalment la seva acció més brillant va ser una passada a Gavi que va deixar-lo sol davant Remiro, però el migcampista andalús no va afinar. “És un partit que es disfruta i estic molt content per la victòria i pel fet de tornar a jugar”, va declarar el jugador, que d’aquí a tres setmanes farà 21 anys. “Ha estat bé. Ha patit com l’equip en els duels, molta intensitat del Real Societat al mig del camp. Estic molt content pel seu retorn”, va seguir Xavi. “És un futbolista transcendent, capital. Ens donarà moltíssim”, va afirmar el tècnic. “Sempre que diuen paraules bones sobre tu, i a més si les diu el míster, que va ser qui va ser, és un orgull. Intento ajudar l’equip”, va contestar Pedri. “Tenia moltíssimes ganes de jugar. Quan estàs lesionat valores molt més el que és estar sa i poder disfrutar del futbol. Les lesions són la pitjor part que hi ha en el futbol i m’ha tocat viure-la moltes vegades darrerament. Espero estar bé molt de temps. Estic molt content de tornar, amb molt bones sensacions, i a poc a poc anar agafant el ritme de la competició”, va dir el futbolista, bàsic per a l’equip. De fet, és l’esperança perquè el Barça s’enlairi pel que fa a joc.

LES FRASES

Tenia moltíssimes ganes de jugar. Quan estàs lesionat valores molt més el que és disfrutar del futbol
Pedri González
MiGCAMPISTA DEL BARÇA
Pedri li canviarà la cara a l’equip. És un futbolista transcendent, capital. Ens donarà molt
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA

Frenkie de Jong encara no està disponible

Frenkie de Jong continua sense estar disponible. El migcampista neerlandès, lesionat des del 23 de setembre, quan va haver de marxar en el Barça-Celta (3-2) amb molèsties al peu que van resultar ser una lesió de la sindesmosi tibioperoneal distal del turmell dret, no es recupera. I tampoc jugarà demà (18.45 h) contra el Xakhtar en la Champions League. Tampoc Sergi Roberto, amb una lesió al soli de la cama dreta, estarà recuperat. El Barça va comunicar ahir la convocatòria per al partit contra el conjunt ucraïnès, que juga els seus partits com a local en la màxima competició continental al feu de l’Hamburg, a Alemanya: Ter Stegen, Iñaki Peña, Astralaga, Cancelo, Balde, Araujo, Iñigo Martínez, Gavi, Ferran Torres, Pedri, Lewandowski, Raphinha, João Félix, Christensen, Marcos Alonso, Romeu, Gündogan, Kounde, Lamine Yamal, Casadó i Fermín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)