Barça

Dia de desblocar la pantalla

El Barça visita el Xakhtar, a Hamburg, on l’equip ucraïnès juga els partits de local a Europa, amb l’oportunitat de segellar la classificació matemàtica si puntua

Fa gairebé tres anys que els culers no disputen els vuitens de final de la màxima competició continental

El partit d’avui contra el Xakhtar pot ser un bon dia per al Barça per desblocar la pantalla de la fase de grups Champions League. I és que l’equip blaugrana visita el conjunt ucraïnès a Hamburg (Alemanya), on disputa els seus enfrontaments com a local a Europa a causa del conflicte Rússia-Ucraïna, amb la possibilitat de sortir-ne matemàticament classificat per als vuitens de final. Seria un alliberament per a un equip encallat, que fa gairebé tres anys que no juga aquesta eliminatòria. Des de l’any 2021, quan entre el febrer i el març es va enfrontar al PSG que el va eliminar amb un 5-2 en el global, que el conjunt culer no es col·loca entre els 16 millors de la màxima competició continental. I avui (18.45 h) podria ser el dia per tornar-hi.

El codi de desblocatge de l’esmentada pantalla és simple: puntuar. Amb un empat o, és clar, amb una victòria davant del Xakhtar, el conjunt que orienta Xavi Hernández segellaria l’accés a la següent fase i es trauria així una llosa de sobre important, després de dues temporades consecutives de fracassos europeus. Passi el que passi al Volksparkstadion però, segur que no podrà lligar la primera posició del grup, haurà d’esperar a la següent jornada (28/11), quan rebrà el Porto, depenent també del que facin a la nit (21 h) els portuguesos contra l’Anvers en l’altre matx.

L’objectiu aquesta tarda, doncs, és clar: tornar d’Alemanya classificat. Però també ho és recuperar sensacions futbolístiques. El conjunt blaugrana no està fi col·lectivament, no està oferint aquest curs una versió convincent, cosa que va ben palesar dissabte passat al feu de la Real Sociedad (0-1) amb un triomf assolit amb el salvador i postrem gol d’Araujo. Necessita millorar molt el seu joc per aspirar a alguna cosa en aquesta lliga de campions en què, si va passant estacions, es trobarà de ben segur amb rivals que son autèntics colossos. Per a l’esperança és el retorn de Pedri, que a Sant Sebastià va jugar després de 76 dies sense fer-ho. El canari és exactament la mena de futbolista que necessita el Barça, amb el model de joc que aplica Xavi, i amb ell l’equip millorarà segur. L’altre dia va disputar mitja hora i avui s’entreveu titular, per anar acumulant minuts i agafant ritme. A la medul·lar l’acompanyarà Gavi, ja que diumenge haurà de descansar contra l’Alavés obligadament per sanció (té cinc grogues), i probablement Oriol Romeu, que encadena dues suplències. Al darrere es preveu alguna rotació amb opcions d’entrada a l’onze titular per a Christensen i Marcos Alonso, mentre que en atac repetiran Lewandowski i Joao Félix, que no van acabar el partit contra la Real Sociedad, i podria començar Raphinha, també, com Pedri, per anar sumant temps de joc després de la lesió.

Pel que fa al rival, tot just s’està avesant al nou entrenador Marino Pusic, que, de fet, va debutar a Montjuïc en el partit de fa dues setmanes, en què el Barça va superar (2-1) el Xakhtar. Sense fer gran cosa, el conjunt ucraïnès va acabar posant en problemes al català i des d’aleshores ha anat creixent. Els dos següents compromisos els ha guanyat. Primer en la copa va superar (0-3) el Viktoriya Sumy i després aquest cap de setmana va imposar-se (0-1) al Dinamo de Kiev en la lliga, resultat que el posa en una posició privilegiada en el campionat, a tres punts del lideratge i amb dos partits menys disputats.

LLUNY D’UCRAÏNA

El Xakhtar juga al Volksparkstadion a causa del conflicte Rússia- Ucraïna

BITLLET

El que no aconseguirà avui el Barça és ser primer de grup, passi el que passi

PEDRI

El canari s’entreveu com la peça que farà millorar el joc de l’equip

LA DADA

2
temporades
encadena el Barça sense passar de la fase de grups de la Champions League.

El juvenil també pot segellar la classificació en la Youth League

En la mateixa situació està el juvenil blaugrana, que avui (12 h) visita el Xakhtar també a Hamburg. L’equip que entrena Óscar López es classificarà amb un empat. “Volem aconseguir la classificació, però el més important és que els jugadors agafin bagatge en aquest tipus de competició”, va dir el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)