Barça

La fiscalia demana que no s’imputi Laporta

Cas Negreira. El ministeri fiscal discrepa del jutge perquè entén que els presumptes delictes del president haurien prescrit

La fiscalia anticorrupció ha recorregut contra la imputació del president del Barça, Joan Laporta, en el cas Negreira. La fiscalia considera que els presumptes delictes de Laporta haurien prescrit el 2020.

En el seu recurs, al qual va tenir accés l’agència Efe, els fiscals Luis García Cantón i Ricardo Sanz-Garea demanen a l’Audiència de Barcelona que revoqui la interlocutòria en què el jutge instructor, Joaquín Aguirre, acorda investigar Laporta perquè considera que els pagaments efectuats entre el 2008 i el 2010 a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira no han prescrit. El jutge argumenta que el termini de prescripció per suborn continuat és de deu anys des de la data de l’últim pagament a Negreira, el juliol del 2018, i insisteix que el delicte és atribuïble als diferents presidents que es van succeir al Barça, perquè la part “pagadora” era sempre la mateixa, el club.

Els fiscals discrepen del còmput dut a terme pel jutge i la “direcció temporal” en què aplica els terminis de prescripció. Segons el recurs, Laporta va acabar la seva presidència el 30 de juny del 2010, per la qual cosa la responsabilitat pels seus possibles delictes “va prescriure deu anys després, lluny del març del 2023, en què va ser admesa la denúncia de la fiscalia”. Els fiscals també discuteixen que hi hagi “acord, connivència, conveni o concert entre els successius dirigents” del Barça tal com defensa el jutge.

La fiscalia aclareix que el recurs contra la imputació de Laporta no implica que discrepi que el jutge hagi imputat un delicte de suborn als investigats pel cas Negreira, en entendre que el càrrec de vicepresident del CTA es pot considerar anàleg al de funcionari públic a efectes penals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)