Barça

La reacció és obligatòria

Barça. El conjunt dirigit per Xavi Hernández continua sense enlairar-se i s’enfronta ara a tres partits exigents a casa contra el Porto, l’Atlético i el Girona que poden ser transcendentals

El Barça no s’enlaira. L’equip orientat per Xavi continua sense carburar futbolísticament i tret del miratge de mitjan setembre, en què es va exhibir contra el Betis i l’Anvers (5-0), no ha estat capaç d’oferir una versió convincent en tot el curs. Mal joc que acaba amb victòries al límit, assolides en els últims instants de partit, per la mínima, o empats, també postrems, com ara el recollit diumenge al feu del Rayo Vallecano (1-1) amb un autogol del rival en el minut 82. “Hem d’espavilar, hem de millorar molt”, va reconèixer Xavi després de l’última ensopegada a Vallecas. “Si volem guanyar títols, hem de canviar la mentalitat. Hem de canviar la mentalitat i sortir a guanyar el partit des del primer minut”, va dir el tècnic al capdavant d’un conjunt que és el quart classificat de la lliga i que avui, si el Girona s’imposa a l’Athletic a Montilivi (21 h), se’n pot anar a dormir a sis punts del lideratge.

Està, doncs, el grup blaugrana obligat a reaccionar, a jugar bé a futbol d’una vegada de forma continuada, perquè si no pot veure hipotecada les seves possibilitats en els títols aquesta campanya. És aviat, però la realitat és que aquest tram de sis enfrontaments –els tres primers són a casa– que li ve abans per tancar l’any 2023 és exigent i pot resultar transcendental. Per començar hi ha la Champions League, en què encara no té assegurada la presència en els vuitens de final. Demà (21 h) té una oportunitat per segellar-ne el bitllet, al Lluís Companys contra el Porto amb una victòria davant dels lusitans. Caldrà esperar si hi haurà disponible Marc-André ter Stegen, que ahir encara va entrenar-se a part en una sessió de recuperació en què ja va participar Sergi Roberto, que podria ser la novetat de la convocatòria. Després del matx amb els portuguesos, torna la lliga, en què se les haurà amb dos rivals que té al davant. Diumenge, 3 de desembre, rebrà l’Atlético i just una setmana més tard, el 10 de desembre, el Girona.

L’any el tancarà al feu de l’Anvers, on depèn del que faci demà contra el Porto s’enfrontarà a un partit a cara o creu el 13 de desembre; anirà a Mestalla a jugar contra el València el 16 de desembre, i rebrà el 20 de desembre l’Almeria.

EL SEGÜENT

L’equip blaugrana rep demà (21 h) el Porto amb el dubte de Ter Stegen

EL PROTAGONISTA

Hem de canviar la mentalitat. Hem d’espavilar i hem de millorar molt
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
Barça-Porto
Champions: demà, 21 h
Barça-Atlético
Lliga: 3 de desembre (21 h)
Barça-Girona
Lliga: 10 de desembre (21 h)
Anvers-Barça
Champions: 13 de desembre (21 h)
València-Barça
Lliga: 16 de desembre (21 h)
Barça-Almeria
Lliga: 20 de desembre (19 h)

Vitor Roque torna a jugar dos mesos després

El davanter brasiler ja està recuperat de la important lesió al turmell dret que va patir fa dos mesos. I és que el Tigrinho va tornar ahir als terrenys de joc. Vitor Roque va entrar en el minut 64 i va disputar-ne 26 en l’empat (0-0) entre el seu equip, l’Athletico Paranaense, i el Vasco da Gama. El punta, per qui el Barça té un acord amb ell i el seu club, s’entreveu com el reforç del mercat d’hivern. Deco es va referir a aquesta opció recentment: “Segurament la de Vitor Roque és la possibilitat per la qual apostarem més. Encara no està decidit. N’estem parlant i crec que va per aquest camí.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)