Barça

Xavi: “Hem de creure-hi; el joc i els resultats tornaran”

Xavi ha parlat en la roda de premsa prèvia al partit que el Barça disputa demà (21 h) contra el Porto al Lluís Companys. L’ha qualificat de “final”. Les seves declaracions més destacades.

Mentalitat

“Només reaccionem quan hi ha una urgència. Son errors nostres. Però és part del procés. Els jugadors estan a gust amb el sistema i els plantejaments. Demà pot ser un punt d’inflexió. Ens podem classificar com a primers i seria un objectiu complert”

Diagnòstic

“És clar. Els hi transmetem al jugador que fallem en la pressió alta, en la post pèrdua, en la intensitat i la mentalitat. Però no ho tornarem a fer bé. Si no, no seria aquí”

Hi ha molt en joc demà

“Els resultat marcaran la temporada. D’aquí un mes vindrà la supercopa i serà el mateix. Hi ha pressió al Barça. Hem de competir. Clar que ens juguem molt. És un partit molt transcendent i vital per aquesta competició”

Errades arbitrals que treuen punts

“Estaríem més tranquils amb 3 o 4 punts més. No hem tingut sort. Que no serveixi d’excusa. Hem de jugar millor. Que ens han perjudicat errades arbitrals? Doncs sí”

Crítiques en cada partit

“Estic bé. Amb energia positiva. Soc qui lidera aquest equip i crec molt en els futbolistes. Tinc fe cega en els futbolistes. Mentre més treballo, més sort tinc, em van dir. Doncs això hem de fer. Ja ho vaig viure com a futbolista”.

Se sent sol l’entrenador?

“No. Tinc la confiança del president i de Deco i de l’staff. També dels jugadors, estan amb nosaltres, creuen en el què fem. I sinó doncs ho haurem intentat. L’any passat tampoc sortien les coses i al final, sí”

Optimisme?

“Ja ho hem fet. Amb la majoria d’aquests jugadors hem jugat grans partits. Hem de creure. El joc i els resultats tornaran. És qüestió de paciència i demà tenim l’oportunitat. És una final per nosaltres demà”

El Porto

“És un equip que pressiona alt, agressiu, que no dona una pilota per perduda. Allà vam patir i el Porto ens va dominar la darrera mitja hora”

Ter Stegen

“Demà provarà. A veure com està de dolor. No ha entrenat pràcticament amb el grup i sempre està per sumar. S’haurà de veure”

El públic

“És fonamental per nosaltres l’afició. És un partit fonamental per recordar d’on venim. És molt important que l’afició estigui amb l’equip”

Falta de gol dels atacants

“Crec que som l’equip que generem més d’Espanya. També és un tema d’efectivitat, d’avançar-se en el marcador. Son coses que van minvant la confiança. Falles una ocasió, l’equip rival se t’avança i ja no estàs igual”.

La foto de Laporta i Márquez

“Senyal que estem units. El president baixa sempre al final dels partits. Si vols et passo la foto meva amb Laporta de cada dia. No cal interpretar res. Ho fa amb tothom. Laporta i Márquez tenen amistt i Laporta dona suport a tots els equips. No hi veig cap problema”

Confiança del club?

“Em sento recolzat. Parlo cada dia amb el president i amb Deco. Creuen en el projecte, amb nosaltres com staff. No hi ha cap problema”

Laporta ha dit que tanca files amb Xavi

“Amén. Ja ho he dit. No em creieu a mi? (riu) Tots estem sumant perquè les coses surtin”

Una derrota, obriria una petita crisi? Hi ha nervis.

“Aquí sempre. Això és el Barça. S’ha de guanyar sempre. És l’exigència. Sempre hi ha crítiques. S’accepten, sempre que serveixi per millorar. Això és el Barça”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)