Barça

João Félix-Cholo: la gran batalla

L’esperat retrobament entre el portuguès i Simeone marca el relat del Barça-Atlético de demà, en un cara a cara d’alta tensió

João arriba a la cita després de classificar el Barça per als vuitens de la Champions i lluir l’escut a les càmeres, en un missatge amb molta càrrega i una clara lectura en una setmana tan especial

Molt més que un retrobament. L’esperat cara a cara entre João Félix i Diego Pablo Simeone monopolitza el relat. Dos egos molt marcats que demà acapararan clarament tota l’atenció a Montjuïc en un Barça-Atlético de Madrid ple de morbositat (21 h, Movistar LaLiga). Torna Antoine Griezmann a Barcelona, però el seu retorn passa forçosament a un segon pla. Totes les mirades estaran posades en el crac portuguès i el tècnic argentí. Hi haurà un seguiment especial dels mitjans gràfics. La seva és una història de desamor. La tensió està servida.

Fa setmanes que João Félix té assenyalat en vermell el partit contra l’Atlético. Per a ell fins i tot és més important que el partit contra el Real Madrid. Un clàssic sempre és un clàssic, però en el seu cas condiciona el context, el seu passat i el divorci amb Simeone. En vermell hi té també el futur retorn al Metropolitano, davant d’una afició de l’Atlético que no l’esperarà precisament amb pètals de rosa. Però demà João juga a casa, amb el seu nou públic, i és el seu gran dia per saldar comptes pendents.

La cita li arriba en un bon moment, a João Félix, després de trencar dimarts contra el Porto una mala ratxa de dotze partits sense veure porteria. El seu gol va situar el Barça en els vuitens de final de la Champions per primera vegada en l’era Xavi. Va ser un gol amb intrahistòria perquè la seva celebració mostrant l’escut del Barça de la seva samarreta no és casual. La lectura és clara. Tots els gestos estan estudiats en el cap de João Félix, i que fes això justament la setmana del Barça-Atlético deixa un missatge clar: està a gust en el club i a la ciutat, està identificat amb la filosofia Barça i es vol quedar aquí quan acabi la cessió al final de temporada. Ho ha dit ja obertament en més d’una ocasió, però hi ha gestos més poderosos que algunes paraules. La fotografia d’ell agafant l’escut també se l’ha posat com a imatge en el seu perfil d’Instagram. João Félix s’està encarregant de difondre el missatge amb tots els altaveus possibles.

Continuar a Barcelona i estrenar el futur Spotify Camp Nou seria la millor opció per al jugador, per a Simeone i per al Barça, però les pretensions econòmiques de l’Atlético seran el gran conflicte a resoldre per a totes les parts.

El matrimoni João Félix-Simeone mai ha viscut un amor real. L’Atlético va pagar per ell la morterada de 127 milions d’euros al Benfica, però el mateix Simeone mai l’ha vist com un jugador amb perfil Cholo. La falta d’entesa entre tots dos va ser evident des del primer dia, i els gestos de João Félix cada vegada que era substituït o era suplent van anar tensant la corda. També els dards públics que tots dos es van anar llançant. El mateix Gil Marín va reconèixer que la relació no era bona, ni la motivació, i que el millor era una sortida. João Félix va marxar cedit al Chelsea i aquest estiu va ser ell qui va obrir públicament la porta del Barça amb unes noves declaracions que tampoc van agradar a Simeone. Ni el Cholo li va saber trobar encaix, ni João Félix se sentia feliç amb el futbol de Simeone. Tot ha canviat aquí, en el Barça. Amb Xavi, João Félix sí que és feliç. 3 gols i 1 assistència en la Champions i 1 gol i 2 assistències en la lliga. João Félix és el quart jugador amb més minuts en la Champions, només superat per Gündogan, Cancelo i Araujo. Té la confiança de Xavi.

Simeone també arriba enfortit a la batalla. Dimarts es va convertir contra el Feyenoord en el tercer entrenador de la història a assolir 100 partits en la Champions en un mateix club. Simeone ha entrat al selecte club de sir Alex Ferguson (190 partits amb el Manchester United) i Arsène Wenger (177 partits amb l’Arsenal). A més, a principis del mes de novembre va ser renovat fins al 2027. El seu Atlético de Madrid estarà també en els vuitens de final de la Champions League. En la lliga és tercer, amb els mateixos punts que el Barça (31), i un partit menys.

JOÃO FÉLIX

Acaba de marcar contra el Porto i demà buscarà el seu cinquè gol com a blaugrana

SIMEONE

Contra el Feyenoord va sumar 100 partits de Champions amb l’Atlético
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)