En l’últim minut i de penal

El Barça ha guanyat (1-2) a Las Palmas. De forma agònica, a l’últim minut (93’) i de penal. Però ha guanyat, cosa que li permet seguir a 7 punts dels dos líders, Real Madrid i Girona. L’imatge, també s’ha de dir, ha tornat a estar descoratjadora, sobretot al primer acte, i li ha tocat remuntar i acabar certificant el triomf a l’últim sospir amb una pena màxima que ha transformat Gündogan.

L’equip entrenat per Xavi doncs ha protagonitzat una primera part absolutament nefasta. Ja ha començat malament, amb la lesió de Cancelo, que ha marxat amb el genoll tocat al minut 10. I tot seguit, dos ex han fabricat l’1-0 i Munir (12’), a passada de Sandro, ha obert la llauna pels grocs. No hi ha hagut resposta dels culers, entestats en tirar pilotes llargues, a l’esquena de l’avançada línia defensiva canària. No hi ha hagut precisió, ni en la passada, ni en la desmarcada i l’equip blaugrana ha marxat al descans sense xutar a porteria. Las Palmas, en canvi, ha vorejat el segon, amb dos xuts de Sandro, un ha anat al pal i l’altra a fora.

No costava molt i el Barça ha millorat després del descans. Amb més paciència i sumat al cansament del Las Palmas, el conjunt blaugrana ha començat a jugar prop de l’àrea rival. Així ha marcat Ferran Torres (55’) a passada de Sergi Roberto. No ha aconseguit però el Barça generar ocasions de massa claredat. Han entrar Joao Félix, Fermín i també Vitor Roque, que ha debutat, i tots tres han afrontat frescor. De fet, d’una jugada de Joao Félix, ha nascut el penal sobre Gündogan, de Sinkgraven, claríssim, que ha estat expulsat, i l’alemany l’ha transformat (93’). El Barça ha salvat els mobles.