Barça

Xavi: “A principi de temporada ja tenia pensat marxar”

Xavi ha parlat aquest migdia en la prèvia del partit de lliga que el Barça juga demà (19h) al Lluis Companys contra Osasuna. Una roda de premsa esperada, després que anunciés que la temporada vinent no continuarà a la banqueta de l’equip culer.

Partit contra Osasuna

“Després de l’anunci que vaig fer l’altre dia crec que el més important és la unitat. Després del moment difícil que estem passant, de mals resultats, necessitem unitat. La reacció del vestidor ha estat bestial després del meu anunci, també la junta directiva estem units amb el director. I l’afició també espectacular, mai ens ha fallat. Demà costarà és un gran rival.”

És un problema mental o futbolístic?

“Son les dues coses. Ens hem d’ordenar millor. I això fa baixar la confiança. El mental bé perquè el futbolístic no és l’adequat. Hem de ser autocrítics i saber que no estem al nivell de resultats. Per això vaig fer l’anunci. Ja feia temps que ho tenia decidit, gairebé a principi de temporada que ho tenia pensat”

La resposta de l’equip

“M’ha sorprès els missatge, les trucades, molts futbolistes han volgut parlar amb mi individualment. Hi ha futbolistes que m’han fet emocionar amb missatges, trucades, paraules... i l’anunci és per això. Perquè sigui positiu. Ens hi deixarem la pell aquests 4 mesos. Aquesta decisió passa perquè la reacció del futbolista sigui bona al camp. Depenem que ells estiguin inspirats”.

No es valora la feina?

“És en general. Al club no, sí que es valora. És en general i genera un desgast. Ets a casa teva. Hem aguantat tot, en els moments més difícils de la història del club. Tinc la sensació que no es valorarà mai la feina que fem i això pesa en la decisió”.

Perquè ho anuncia just en aquell moment?

“Necessitem una reacció i més il·lusió. El barcelonisme necessita una il·lusió de cara la temporada que ve. Jo he pensat en acabar bé en el club, en l’afició i en el president i Deco que han de continuar, el projecte ha de continuar. Crec que és la millor decisió que podiem prendre”.

Les paraules de Laporta

“Sempre m’he sentit valorat per ell. I estic agrait a ell per tota la vida. Per l’oportunitat i la confiança. Ell em va dir que no marxés, que haviem de ser forts. A dins sí em sento valorat”.

Com ha vist a l’afició?

“Reacció que no marxi, em diuen que és una mala decisió. Hi ha gent que no l’entén. He rebut estima, Per part de l’afició, del president, dels jugadors... em sento estimat. Crec que hem fet una bona feina però aquesta temporada no hem estat a l’alçada de les circumstàncies. S’ha d’acceptar i fins aquí. S’han assentat unes bases pel proper entrenador que pugui venir”.

Va dir que és cruel i desagradable ser entrenador del Barça.

“És així. Així ho sento. Et fan sentir que no vals, a diari. Pep ja m’ho va dir. Valverde també. A Luis Enrique el vaig veure patir. Tenim un problema amb l’exigència d’aquest càrrec. No es disfruta, no hi ha qualitat de vida. Així em sento”.

Tenia pensat marxar, però al setembre va renovar fins al 2025.

“La renovació estava feta de feia molt temps. La sensació que tenia que havia de marxar, la tinc des de principi de temporada”.

Demà serà emotiu.

“Demà és un dia de responsabilitat. Ens juguem molt. Quedar el millor possible a la lliga i competir a la Champions. Em sento amb il·lusió i energia. M’ha alliberat a nivell personal i estic motivadíssim. Donaré encara més”.

Les paraules de Márquez

“Rafa és amic. Potser se li van treure de context les paraules o no es va saber expressar, però ell es prepara per entrenar al Barça clar. És lícit.”

Ter Stegen, Iñigo i Christensen. Com es troben?

“Christensen està fent un esforç brutal i esta forçant. En principi demà estarà disponible però participarà menys. Iñigo estarà en el proper partit i Ter Stegen, si tot va bé, contra el Granada”.

Fitxatges

“No té a veure el desgast de ser entrenador del Barça amb què la situació econòmica no ens donava per més. No m’he queixat mai de la situació. Ens hem adaptat a les circumstàncies. Des del club s’ha fet una gran feina. He prioritzat el club i els futbolistes per sobre de mi i ara rebo estima. No son excuses, no n’he ficat mai, tot i que m’heu dit que n’he posat 200”.

El millor llegat poden ser els joves?

“He fet el que he sentit i el que he pensat que era el millor per l’equip i així ho seguiré fent. Aquests joves son present i futur del club”

El discurs del club, massa triomfalista?

“Possiblement. Però quan he parlat he dit el què pensava. També quan dic que estem en construcció, em mateu. Digui el què digui, mai és suficient i per això decideixo que marxo. Tinc la sensació que mai em compraran res. Ni guanyant la lliga a 14 punts del Madrid, ni guanyant la supercopa fent un partit històric, ni traient joves... és un tema d’entorn i exigència. La meva sensació és que haig de marxar”.

Quins jugadors li van demanar que es quedés?

“No puc dir qui volia que em quedés. Ha de ser confidencial. Em quedo amb l’estima dels futbolistes i crec que això ens unirà més i que el futbolista reaccionarà”.

Problemes amb el club? Descarta tornar?

“No. Amb el club no tinc problemes. No descarto tornar en un futur. El Barça em tindrà pel què em necessiti, però ara penso que no em necessiti. Penso que el club necessita il·lusió, un altre tipus d’entrenador.”

Es valora la feina seva a dins?

“A nivell intern tothom. El lider del projecte és Laporta, el líder. I en tot moment m’ha mostrat confiança. Només tinc problemes d’agraiment per ell. Ho dic amb la mà al cor. Tenim un gran president”.

Consell pel proper entrenador

“Li passarà. Aquest és el problema. El meu consell és que sigui ell, que sigui natural, faci el què senti i no es deixi influir. Així ho he fet jo i estic orgullós. La meva il·lusió era entrenar el Barça, jugar bé a futbol i guanyar. I s’ha fet. Aquesta temporada no ha anat com voldriem. El meu consell seria que disfrutés, però és impossible”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)