Barça

Entre el galimaties i el futbol

L’entrenador parla per primera vegada després d’anunciar que deixarà el Barça a final de temporada, però, lluny d’esvair dubtes, els incrementa amb un discurs farcit de contradiccions

El tècnic confia que l’equip que orienta reaccioni avui (19 h) contra l’Osasuna

No ha tornat pas la calma a can Barça després de l’anunci de Xavi Hernández dissabte a la nit en què va comunicar que no continuaria la temporada vinent. L’objectiu de l’entrenador de “destensar la situació” revelant la determinació no s’ha assolit, de moment. Ans al contrari. Des d’aleshores, s’han obert molts interrogants a l’entorn de la figura de l’egarenc. El seu adeu és sobtat, just després de la descoratjadora desfeta (3-5) a casa contra el Vila-real; estrany, perquè és un comiat en diferit quan el moment que viu l’equip que orienta és nefast; confús, quan fa només quatre mesos havia renovat fins al 30 de juny del 2025 amb opció a un any més; insòlit, ja que es va produir sense la presència del president Joan Laporta, que no va donar explicacions fins l’endemà, i inexplicable, en definitiva, perquè tampoc els arguments de tot plegat van ser convincents i van generar uns dubtes que ahir, en la seva primera aparició després de la notícia, no va esvair. De fet, els va incrementar amb un discurs farcit de contradiccions.

I és que continua sense quedar clar quan va decidir que plegaria el 30 de juny. Laporta i la comissió esportiva se’n van assabentar el mateix dissabte; els futbolistes, diumenge; Xavi, però, va assegurar que feia molt temps que la decisió estava presa. “A principi de temporada ja ho tenia pensat”, va manifestar ahir. L’entrenador doncs, havia decidit a l’estiu que el seu periple a la banqueta blaugrana tenia el final a tocar, però no fa tant tenia clar que si guanyava un títol continuaria. Així ho va expressar exactament fa dues setmanes. Són fets incompatibles, igual que la renovació per dos cursos més, segellada quan ja havia iniciat la campanya. “La renovació estava feta de feia molts mesos. No té res a veure amb els timings. La sensació que tenia que havia de marxar, la tinc des de principi de temporada”, va perseverar.

Tampoc els motius de la seva marxa són diàfans. El tècnic va insistir en la idea que, amb ell fora de l’equació, l’entitat canviarà la dinàmica. “Hem de ser autocrítics i saber que no estem al nivell amb els últims resultats”, va dir. “El club necessita una il·lusió de cara a la temporada que ve”, va seguir. Però alhora va manifestar que la principal causa de deixar-ho és perquè no se sent valorat. “Vam venir en un dels moments més difícils de la història del club i la decisió té a veure amb això. He escoltat que és per un motiu, per l’altre... És simplement perquè crec que no es valora prou la nostra feina i per això ho tinc decidit de fa molts mesos”, va expressar. Tot i això, va indicar que sí que se sent emparat tant pel club com pels jugadors i l’afició. “A dins sí que em sento valorat. Sempre m’he sentit valorat pel president. I només tinc paraules d’agraïment cap a ell. Tenim un gran president”, va reblar. “Hi ha futbolistes que m’han fet emocionar amb missatges, trucades i les seves paraules”, va continuar. “La reacció de l’afició és que no marxi. Em diuen que és una mala decisió i hi ha gent que no l’entén”, va indicar. “Em sento estimat”, va completar.

Per tant, qui és que no el valora? “És en general i genera un desgast”, va comentar Xavi, que no va assenyalar ningú, però evidentment es va referir a l’opinió pública. “Tinc la sensació que faci el que faci i digui el que digui mai és suficient, i per això marxo”, va destacar. “Mai em compraran res. Ni guanyant la lliga a 14 punts del Madrid, ni guanyant la supercopa fent un partit històric, ni traient joves, ni sent un home de club... És un tema d’entorn i exigència”, va pronunciar. “Et fan sentir que no vals, cada dia. Els ha passat a tots els entrenadors. Pep ja m’ho va dir. Valverde, també. A Luis Enrique el vaig veure patir. Tenim un problema amb l’exigència d’aquest càrrec. No es disfruta, no hi ha qualitat de vida i sembla que t’hi juguis la vida en cada moment”, va cloure.

I enmig d’aquest galimaties, hi ha el futbol, perquè la competició no s’atura. El Barça rep avui (19 h) l’Osasuna a Montjuïc. La resolució de Xavi no ha tingut efecte balsàmic a fora, això és obvi; caldrà veure si en té a dins. El preparador hi confia: “Aquesta decisió va lligada al fet que la reacció dels futbolistes sigui bona al camp. Depenem que ells estiguin inspirats.” El conjunt culer és a onze punts del líder, el Girona, que té un partit més, i a deu del segon, el Real Madrid. “Després del moment difícil que estem vivint, necessitem unitat. La reacció de l’equip ha estat bestial”, va asseverar. Ara toca parlar a la gespa.

LES PARAULES DE XAVI HERNÁNDEZ

A principi de temporada ja tenia pensat que havia de marxar. La renovació estava feta de feia molts mesos
Aquesta decisió va lligada al fet que la reacció del futbolista sigui bona al camp. Depenem que ells estiguin inspirats. La reacció de l’equip ha estat brutal
Crec que no es valora prou la nostra feina. És en general. Faci el que faci i digui el que digui mai és suficient
Et fan sentir que no vals cada dia. Els ha passat a tots els entrenadors. Pep i Valverde ja m’ho van dir, i a Luis Enrique el vaig veure patir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)