Barça

El primer capítol d’una etapa acabada

Prèvia. El Barça, amb la baixa de João Félix, afronta avui contra l’Osasuna el primer dels últims dinou partits garantits que encara queden a Xavi

El Barça-Osasuna d’avui (19 h, DAZN) serà el segon del mes de gener. Entre l’un i l’altre hauran transcorregut tan sols vint dies, i la reiteració i la proximitat temporal convidaria a generar una certa aroma de déjà-vu, però no és el cas en absolut, perquè entre els dos capítols han passat massa coses, circumstàncies extraordinàriament transcendents. Des d’aquell recent precedent contra l’equip de Jagoba Arrasate en les semifinals de la supercopa a Riad (2-0), el Barça ha perdut dos títols, n’ha tirat virtualment un tercer a les escombraries i la renúncia de Xavi ha ocasionat un sisme que ho ha acabat de sacsejar absolutament tot. Aquella victòria del Barça contra l’Osasuna a l’Aràbia Saudita deixava l’equip en aquell moment en disposició de guanyar el primer títol de la temporada, reactivar-se i afrontar el 2024 amb més positivisme, però tot s’ha capgirat des d’aleshores. Cinc partits després, avui la fotografia de la situació és radicalment oposada. Ens trobem davant d’un Barça descompost, que s’ha anat dessagnant partit a partit, error a error, de decepció en decepció. La clatellada en el clàssic va enterrar la supercopa, el desencís a San Mamés va sepultar la copa i la destrempada contra el Vila-real ha posat fi a les esperances de reacció en la lliga i ha acabat accelerant l’adeu (en diferit) de Xavi. Tres derrotes que ho han dinamitat tot i ho han deixat tot fet miques.

João Félix, KO

El d’avui serà el primer dels últims dinou partits garantits que queden oficialment a Xavi com a entrenador. N’hi podria haver algun més en funció del recorregut en la Champions si se supera el mur del Nàpols. El partit contra l’Osasuna, en tot cas, serà el primer d’aquesta rara nova normalitat, el primer de la transició. Per a aquest partit, Xavi tindrà la baixa d’última hora de João Félix, que en l’entrenament d’ahir es va fer un esquinç al lligament lateral extern del turmell dret. Tampoc hi serà, lògicament, Balde, operat ahir amb èxit de la seva greu lesió a Finlàndia, a càrrec del doctor Lasse Lempainen. Christensen serà suplent perquè físicament no roda fi i el retorn d’Iñigo Martínez haurà d’esperar una jornada més. Xavi va avançar que el basc tornarà dissabte contra l’Alavés. En el cas de Ter Stegen, data fixada també en el calendari: tornarà, si tot va bé, el dia del Granada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)