Barça

Un tigre en llibertat

Vitor Roque es destapa amb el seu primer gol amb la samarreta del Barça i ofereix pinzellades del que pot oferir a l’equip

Xavi i el vestidor el valoren i té números per ser titular demà al feu del Deportivo Alavés

“Feia molt temps que buscava aquest gol.” Vitor Roque es va treure dimecres, marcant el gol de la victòria (1-0) del Barça contra l’Osasuna, una llosa de sobre. El davanter de 18 anys, aterrat aquest mercat d’hivern de l’Athletico Paranaense per 30 milions d’euros més 31 en variables, començava a sentir angoixa, després de cinc estones en totes les quals havia tingut una ocasió que havia malbaratat. Però ara ja està, s’ha destapat. “Estic molt content pel que està passant a la meva vida”, va dir després de l’enfrontament amb el conjunt navarrès, tímid i amb un somriure que no li marxava. “És un somni fet realitat marcar el meu primer gol amb el Barça i fer-ho davant l’afició”, va continuar explicant en castellà i amb poques paraules.

La versió que va oferir en l’últim partit, en què va disputar mitja hora, el màxim que ha jugat de blaugrana, és la millor que se n’ha vist des que va arribar. El gol, que va marcar quan només feia un minut que era a la gespa, hi va ajudar, és clar. “Els golejadors depenen molt del gol i ell el necessitava per complet”, va explicar Xavi. “S’ha alliberat. Veient la celebració es veu la felicitat. Havia tingut diverses ocasions, no havia tingut fortuna i ens ha donat la victòria marcant la diferència. Li anirà molt bé”, va asseverar el tècnic, que, amb les lesions a la parcel·la ofensiva de Raphinha, Ferran Torres i João Félix, compta amb un element que ha d’anar cap amunt. “Ens ajudarà moltíssim tot i ser molt jove”, va indicar Xavi, que rumia si alinear-lo en aquesta posició, on ja va jugar dimecres, partint per l’esquerra demà (18.30 h) al feu del Deportivo Alavés. “El mister sempre parla amb mi perquè estigui tranquil, vagi dia a dia i treballi, que entraré de mica en mica, i que aprofiti al màxim les oportunitats”, va assegurar el Tigrinho, que això és el que fa. “No em fixo cap nombre de gols, només penso a treballar, treballar i treballar per fer-ne més”, va manifestar.

Xavi, que fins ara li ha donat 114 minuts, repartits en sis enfrontaments, quatre de lliga i dos de copa, en valora les condicions: “Va en profunditat, treballa, fa un joc fàcil, no es complica i sap les seves qualitats.” I també alvestidor. “Pot ser molt important”, va expressar Pedri. “Cada vegada que surt, ja podem veure que té gol. Hi posa molta intensitat cada vegada que salta al camp i ens aportarà moltíssim. Tira desmarcades constantment i això és fonamental, sobretot per als migcampistes”, va assenyalar el canari. “Estem molt contents per ell”, va reblar Iñaki Peña. “És difícil arribar a un altre club, des d’un altre continent, un altre país i una altra lliga. I més en una situació complicada com la que estem passant. Ens transmetrà aquesta força i energia que té i tant de bo ens doni molts més gols”, va completar el porter. Vitor Roque, el Tigrinho, s’ha alliberat. Tot plegat, però, tot just acaba de començar.

LES REACCIONS

Feia molt temps que buscava aquest gol. Només penso a treballar per fer-ne més
Vitor Roque
DAVANTER DEL BARÇA
Els golejadors depenen molt del gol i ell el necessitava per complet. S’ha alliberat
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
Pot ser molt important. Sempre que surt, es veu que té gol. Hi posa molta intensitat
Pedri González
MIGCAMPISTA DEL BARÇA
Ens transmetrà aquesta força i energia que té i tant de bo ens doni molts més gols
Iñaki Peña
PORTER DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)