Barça

Apel·lació, tampoc

Vitor Roque. Fracassa l’última opció que tenia el brasiler després del “no” de Competició. Serà baixa contra el Granada

Com va fer el Comitè de Competició dimecres, el d’Apel·lació ahir tampoc no va treure a Vitor Roque la segona targeta groga que va veure al feu del Deportivo Alavés i que li va comportar l’expulsió. L’últim recurs que tenien el Barça i el futbolista perquè pogués estar disponible demà (21 h) contra el Granada al Lluís Companys va fracassar. I és que Apel·lació va ratificar la decisió de competició: un partit de sanció per al brasiler per doble amonestació.

Tot plegat és per llogar-hi cadires, ja que l’esmentada segona targeta groga no ho és de cap manera. En una pilota dividida, el defensa del conjunt local, Rafa Marín, es va llançar amb les dues cames per davant per refusar-la, cosa que va aconseguir, i Vitor Roque, que anava a contactar amb l’esfèrica, no ho va fer, però tampoc va impactar amb la cama del jugador rival, que va fregar lleugeríssimament, si és que ho va fer. El col·legiat Martínez Munuera, però, va interpretar que hi va haver falta i va amonestar el davanter, d’acord amb el que va redactar en l’acta arbitral, “per haver colpejat amb el peu la cama d’un adversari de manera temerària”, cosa que no va passar. A això van agafar-se els serveis jurídics blaugrana en els recursos presentats als comitès, en què van argumentar que hi ha “error material manifest” en l’acta, la manera de revocar una decisió arbitral, però cap no va prosperar.

D’aquesta manera, la resolució d’apel·lació no va canviar gaire de la de competició. “Sent les imatges compatibles amb allò reflectit a l’acta, i davant la inexistència de proves que ho desvirtuïn, no es pot apreciar l’error material manifest, amb independència que aquestes imatges siguin també compatibles amb altres potencials versions dels fets, inclosa la que sosté el club recurrent. Els mers dubtes tampoc no serien suficients per demostrar aquest error «clar i palès», únic capaç de desvirtuar la presumpció de veracitat de l’acta arbitral”, va assegurar l’òrgan de la federació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)