Barça

Xavi: “No parlaré més dels àrbitres, ho vaig prometre”

El Barça rep demà al Lluís Companys el Granada (21h) amb la necessitat d’encadenar la tercera victòria en la lliga. N’ha parlat el tècnic, Xavi Hernández, després de l’últim entrenament.

El Granada

“Fa unes jornades va canviar l’entrenador. Han millorat en agressivitat, en duels. Imaginem un rival més defensiu, en bloc baix. Diria que han millorat amb Medina, i presentarà dificultats, perquè està a baix i té necessitat. Necessitem el caliu de l’afició per guanyar i seguir aquesta ratxa de resultats positius.”

Se’l pot convèncer de continuar?

“Crec que ho vaig deixar molt clar. No ha de canviar res. La decisió va ser un encert, crec, perquè el club necessitava un canvi de dinàmica i de rumb. N’estic convençut, veient també la reacció dels futbolistes. No em centro en res més que el partit de demà. M’he proposat anar al dia a dia. La decisió no varia.”

Oriol Romeu

“De l’Oriol, puc dir que emociona el seu compromís i implicació. Fa moltíssims partits que juga amb molèsties. Un altre futbolista potser hauria parat, amb tantes molèsties. Ell ha mirat per l’equip. Demà descansarà i estarà preparat per al dia del Celta.”

Sanció a Vitor Roque

“Ja us vaig dir que no parlaria més d’àrbitres. Ho heu vist tots. No em pregunteu d’àrbitres, perquè amb tota l’educació del món, no us contestaré.”

Ter Stegen

“És molt important, un futbolista fonamental. Un dels capitans i dels líders naturals de la plantilla. Dit això, estic molt content amb l’Iñaki, que ha demostrat que és un porter de garanties pel Barça. Necessitem en Marc, que és un futbolista capital per la plantilla.”

Recuperarà algun jugador més? Raphinha? Sergi Roberto?

“Raphinha estarà disponible demà. Ha fet una bona recuperació i està bé, és un futbolista important i ens ajudarà moltíssim. Sergi, ja ho veurem, demà potser no però sí la setmana que ve.”

Sergi Roberto, aniversari amb gust de comiat?

“No ho sé. Jo ja vaig fer la meva recomanació al club, que seria renovar-lo. És un futbolista d’equip molt important i bo, tant a dins al vestidor com al camp. Sempre ha estat a bon nivell i ens ha ajudat moltíssim. Però això ja són decisions personals, com Busquets i Jordi Alba.”

Targeta blava

“Em sembla que s’ha de provar. Fa bé la FIFA de provar coses, en categories inferiors. I si funciona, una eina més per al futbol. Si és bo per al futbol, ho veuran de seguida. De moment, són hipòtesis.”

“Juguen” al Bernabéu perquè es deixin punts?

“A nosaltres ens convé guanyar. El que no podem fer és fallar, com vam fer contra el Vila-real. Això és el que no volem fer. És clar que estarem pendents del partit d’avui, i del de l’Atlético. És important el que passi, però el més important és guanyar nosaltres demà”.

Es va rebaixar la sanció a Nacho i no a Vitor Roque

“Gràcies, però no parlaré més dels àrbitres. Us ho vaig prometre i no us puc fallar.”

Valora repetir l’esquema amb Christensen?

“És una de les opcions, sí. Va sortir bé i ell hi està còmode. Pot jugar en 360 graus, tècnicament és molt bo i escull l’opció correcta. Sí, és una de les opcions.”

Xavi no ha guanyat el Granada

“És una motivació més, sí, tant per mi com pels futbolistes. Ens costarà. És un rival difícil, que ha competit tots els partits, sobretot amb Medina. Una motivació extra, i més jugant a casa, per demostrar que hem fet una millora.”

Cubarsí

“Estic molt content amb ell. S’ha anat guanyant la titularitat i la confiança de tots. És un futbolista molt important. També Iñigo. L’avantatge és que podrem dosificar futbolistes. Per nosaltres és fonamental tenir diferents possibilitats. Però en Pau continuarà participant i sent important.”

El dia a dia després de la decisió, sense planificar el curs que ve

“No ha canviat. Amb Deco, hi tinc relació d’amistat, de molts anys. Tot el que pugui ajudar, encara que no continuï, ho faré. El meu dia a dia no ha canviat. Estic fins i tot més motivat, sabent que cada dia em queda menys.”

Pau Víctor

“Pau Víctor és un futbolista versàtil, que té gol, és llest i està en un gran moment. Ve per ajudar-nos. No ha debutat per casualitat.”

El Granada amb Medina

“Penso que ja es veu la mà de Medina. Et regala molt poc. És agressiu, guanya duels. Més enllà dels fitxatges, estan més sòlids, defensen molt bé.”

Lamine Yamal

“Són compatibles, amb Raphinha. Poden jugar per dins. És veritat que Lamine està acumulant molts minuts, però aquesta setmana llarga ens ha anat bé.”

Fermín

“Estic molt content amb Fermín, molt. Ha estat una de les sorpreses més agradables de la temporada. Tots els joves. Ell va jugant, ha jugat gairebé en tots els partits, però hi ha competència. Pedri, Gündogan, Frenkie, Christensen al pivot...però estic encantat amb Fermín.”

Gündogan, connectant amb Lewandowski

“Els futbolistes de talent en l’últim terç han de nutrir els davanters, sí. Molts cops són criticats perquè no marquen, però també ens hi hem d’associar. L’ha beneficiat la pujada de 10-15 metres en el joc de Gündogan.”

Gavi

“Va molt bé, millor del que s’espera. És Gavi, ja hi voldria ser. Evidentment no pot, però crec que està fent una recuperació de manual. Ara està content, ja ho ha assimilat. Està assumint que ha de fer una recuperació llarga, però està molt bé, és una persona molt important en el grup.”

L’anunci de Luis Aragonés i el seu

“Sincerament, m’ha emocionat la reacció dels futbolistes i tot el vestidor cap al cos tècnic. Ha estat espectacular. L’afició també, ha estat de deu. Em quedo amb això. Tinc la consciència tranquil·la d’haver fet un bon treball, que encara està per acabar. Molt content i emocionat de la reacció.”

Cancelo i Araujo, encara amb molèsties?

“Estan bé tots dos. Cancelo és pel genoll i està forçant, i en aquest sentit emociona veure el compromís dels futbolistes. Oriol Romeu, Sergi Roberto, Christensen, volent jugar amb molèsties. Estan bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)