Barça

El retorn del guardià

Ter Stegen. El sentinella tornarà demà a la porteria després de 91 dies absent per lesió. El porter internacional alemany ha jugat els mateixos partits que Iñaki Peña (17) i ha rebut la meitat de gols (15; Peña, 32), si bé és cert que a l’equip sense ell li han xutat més

Són ja gairebé tres mesos els que el Barça porta caminant sense Marc-André ter Stegen. Des del 12 de novembre de l’any passat que el porter de 31 anys no defensa la porteria blaugrana; el seu últim partit va ser un Barça - Deportivo Alavés (2-1) a Montjuïc. Després d’aquell enfrontament va concentrar-se amb la selecció d’Alemanya, però en aquell break internacional ja no va jugar i, de fet, va tornar abans d’hora per un mal d’esquena. Les molèsties, que va intentar superar mitjançant un tractament conservador, no van remetre i, finalment, a principis de desembre va decidir que la millor opció era passar pel quiròfan per fer net. D’aquesta manera, el 8 de desembre va ser intervingut per la doctora Amélie Léglise a la Sports Clinic Bordeaux-Mérignac de Bordeus (França) i va començar una rehabilitació que ja ha acabat amb èxit. Demà, 91 dies després, contra el Granada (21 h) al Lluís Companys, tornarà.

Un retorn esperat, ja que el Barça ha trobat a faltar un dels futbolistes més importants de l’equip. L’alemany, a més del segon capità, és un sentinella diferencial, dels millors del planeta, i, òbviament, la seva absència, suplerta per un irregular Iñaki Peña, que ha combinat actuacions destacades amb d’altres que no tant, ha repercutit. Els números, en aquest sentit, canten, si bé és cert que al porter alacantí també l’ha perjudicat el mal moment col·lectiu del conjunt orientat per Xavi. Comparant-los, tots dos han jugat els mateixos partits aquesta campanya, 17, però la xifra de gols encaixada per l’un i per l’altre és molt diferent. Ter Stegen ha rebut 15 gols (13 en 13 partits de lliga i 2 en 4 de Champions League), mentre que Iñaki Peña n’ha rebut més del doble, 32 (17 en 10 partits de lliga, 4 en 2 de Champions League, 4 en 2 de supercopa i 7 en 3 de copa). En l’apartat d’aturades per matx, però, la cosa és un pèl diferent, ja que guanya lleugerament Iñaki Peña. El porter del planter té una mitjana de 2,5 parades per partit i Ter Stegen un registre de 2,4 parades per partit. Una dada que demostra que amb Iñaki Peña sota els pals, al Barça li han xutat més ja que el dorsal 13 ha aturat una mica més, però, tot i això, ha encaixat molt més.

Raphinha, també

Contra el Granada, s’espera també l’alta de Raphinha, que ha estat fora un mes a causa d’una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra.

Ter Stegen
va rebre ahir el Premi Memorial Aldo Rovira com a millor jugador de la temporada 2022/23. L’acte es va dur a terme a la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper, amb la presència del vicepresident primer, Rafa Yuste, així com de membres del jurat del premi i representants de la família Rovira –a la imatge li entreguen el guardó

El club recorrerà contra la sentència de l’Audiència

L’Audiencia Nacional va confirmar la resolució del Tribunal Economicoadministratiu Central (TEAC), adscrit al Ministeri d’Hisenda, que va imposar al Barça el pagament de gairebé 23 milions d’euros per l’IRPF dels anys compresos entre el 2012 i el 2015 –anys durant els quals el club va ser presidit per Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu– derivat de les retribucions abonades als agents esportius dels jugadors. L’entitat blaugrana va reaccionar i va emetre un comunicat en què assegura que presentarà un recurs al Tribunal Suprem i també que la sentència no li comporta de moment cap obligació de pagament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)