ACB

Els números ja són vermells

Tercera derrota seguida del Girona, que per primer cop en tot el curs presenta un balanç negatiu, després d’un bon segon quart (0-16, 27-39) que el Bilbao capgira amb un 13-0

Bilbao 80 Girona 74

SURNE BILBAO:Smith (3), Andersson (3), Killeya-Jones (19), Pantzar (11), Rabaseda (6) –cinc inicial–; Reyes (3), De Ridder (4), Renfroe (20), Hlinason (9), Tsalmpouris i Kullamae (2). 18/38 de 2, 7/28 triples (2 Killeya-Jones i 1 Andersson, Pantzar, Rabaseda, Reyes i Renfroe), 23/30 tirs lliures, 43 rebots (12 Hlinason), 19 assistències (7 Renfroe) i 96 de valoració (28 Renfroe).BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (17), Pons (5), Marcos (16), Golomán (13), Martínez (9) –cinc inicial–; Davis (4), Fjellerup, Vila (2), Colom, Susinskas (6), Sorolla i Djordjevic (2). 14/32 de 2, 11/33 triples (4 Marcos, 3 Iroegbu, 2 Susinskas i 1 Pons i Davis), 13/18 tirs lliures, 42 rebots (6 Marcos i Martínez), 15 assistències (5 Iroegbu i Marcos) i 73 de valoració (21 Golomán).PARCIALS:22-17, 12-23 (34-40), 24-16 (58-56) i 22-18 (80-74).

El Girona presenta un balanç negatiu per primer cop aquesta temporada, després de perdre tres partits seguits per segon cop –el primer és posterior al 3-0 inicial– i ha assolit un triomf (107-104 amb l’Andorra en la pròrroga) en les últimes cinc jornades.

La situació, en la setmana en què s’ha obert la porta de sortida a Markel Brown i abans de tancar la primera volta a casa dissabte que ve amb el Baskonia –les possibilitats de copa ja són remotes i després encara s’ha d’anar a Saragossa–, deixa l’equip gironí tocat perquè amb la tornada de Juani Marcos, amb els punts d’Iroegbu –inaugurava el marcador gironí a cada quart des de 6,75 m (3-3, 22-20 i 36-43)–, no n’hi ha prou. Quino Colom mateix no arriba als 5 minuts a Miribilla, si bé el capità (4:30) acaba jugant més que Vila i Sorolla, i Fjellerup, que no surt fins al segon quart (1:33); no el supera en un minut. Susinskas al quatre anota dos triples (27-31 i 27-34) però amb ell a dins és quan el Bilbao es fa amo i senyor del rebot: 13-21 en la primera meitat, 10-2 amb 6 ofensius negres en els 5 primers minuts de la segona.

L’antiesportiva de Sergi Martínez després de revisar-la al challenge a 5:11 per acabar el tercer quart, quan el rubinenc corre endavant i De Ridder acaba amb la cella oberta, és el punt d’inflexió. Perquè els de Jaume Ponsarnau empaten a 48 i s’avancen de manera definitiva –54-48 amb parcial de 13-0 que trenca Juani Marcos de tres a 2:04– després d’haver anat 12 per sota en el segon (27-39, parcial de 0-16). La manca d’idees ofensives en l’últim (1/3 de 2 i 3/12 triples) és el que preocupa més. I això que amb els triples de Marcos a 4:41 (68-63, després d’un bot molt alt sobre el cèrcol) i Pons (68-66 a 3:48) el Girona hauria d’haver tingut possibilitats. Davis fallaria el seu sisè triple (fa el 78-73 a 20 segons, 1/7) mentre a l’altre costat la consigna era carregar a dins amb Hlinason fent petit Golomán, igual que en un altre sentit faria Renfroe amb Marcos. Entre els dos suplents de Ponsarnau (17:25 i 22:15), 42 de valoració –47 sumant-los tots–, 6 vegades més que tota la banqueta visitant (Fjellerup -3 i -1 Colom i Sorolla).

3
derrotes
seguides enllaça per segon cop l’equip de Camps, que en la primera ocasió venia de guanyar els 3 primers partits.
7
valoració
de la banqueta visitant, amb Fjellerup, Colom i Sorolla en negatiu. La local, 47 amb 28 de Remfroe i Hlinason 14
6
rebots ofensius
del Bilbao en els 5 primers minuts del tercer quart, abans que l’antiesportiva a Sergi Martínez, revisada al ‘challenge’, que dona la iniciativa als de negre.

LES DADES

1
victòria
du el Girona en els últims 5 partits. El Bilbao n’acreditava 1 en 9 havent enllaçat 6 derrotes abans del duel d’ahir a Miribilla.

Camps: el rebot i els tirs lliures

“Hi ha hagut dos factors clau: l’augment de la defensa del Bilbao, que t’hi has d’adaptar i ens ha costat perquè no hem controlat el rebot defensiu, i perquè és molt difícil tenir ritme quan l’altre equip va constantment al tir lliure”, són els dos factors que Salva Camps va apuntar com a decisius, després de lamentar que la primera meitat no els hagués permès obtenir un marge superior: “Hem fet una molt bona feina en el rebot defensiu, però hem tingut algun tir obert o ocasions a prop de cistella que ens haurien permès arribar a la mitja part amb més avantatge.” El tècnic badaloní va exposar: “Ens ha costat generar en atac, passar-nos la pilota i tenir més encert. Si no en tens, vas fort a l’anella i acabes sumant d’alguna manera. Són punts molt importants.” I es va queixar de l’antiesportiva de Sergi Martínez: “Hi ha hagut més accions com aquesta i no s’han revisat. Em preocupa que el que a un lloc és contacte a l’altre no. Sap greu dir això perquè el Bilbao es mereix guanyar.”