Espanyol

Oportunitat per refer-se

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau vol girar full d’un final de mercat de fitxatges fallit i frustrant aconseguint la primera victòria de la temporada

L’Espanyol té aquesta tarda una oportunitat d’or per deixar enrere la crispació generada els últims dies per l’intens i fallit final de mercat de fitxatges periquito i per la sortida frustrada de Raúl de Tomás. Diego Martínez ja coneix la totalitat dels jugadors que estaran a la seva disposició aquest any, i que hauran de lluitar pels objectius que s’ha marcat el club. El tècnic blanc-i-blau, però, no es va amagar i va admetre en la roda de premsa prèvia a aquest partit que el tancament del mercat de traspassos l’ha deixat “fotut”. “Vam dir que feien falta quatre o cinc jugadors i n’han arribat dos, amb la qual cosa falten tres futbolistes de camp i no podem estar contents. La insatisfacció existeix, com la de qualsevol periquito”, va dir. Tot i això, el gallec confia plenament en els seus jugadors i no queda més alternativa que remar tots junts en la mateixa direcció, tot i que les expectatives han canviat. “La plantilla ha quedat lluny de completar-se i de compensar-se com enteníem que era òptim. A partir d’aquí, competirem amb altres vuit equips en una lliga de màxima dificultat. Aquesta és la nostra realitat. Esperem créixer amb el temps. Estem en una situació diferent de la que esperàvem, però volem anar a més”, va expressar.

Avui tenen una prova de foc contra un gran rival, l’Athletic Club. Un equip que arriba amb confiança després d’un bon inici de lliga, amb un empat contra el Mallorca, i dues victòries contra el València i el Cadis. Per això, no val a badar. Els blanc-i-blaus són setzens en la classificació amb només un punt de manera que han de començar a sumar per no patir més aviat del compte. “Juguem contra un rival que encara no ha encaixat cap gol, intens, de qualitat i que ens posarà moltes dificultats. Intentarem ser competitius, cometre pocs errors, ser contundents a les dues àrees i fer el partit que necessitem per guanyar”, va destacar.

Per a aquest duel, Diego Martínez no podrà comptar amb Pedrosa, Pol Lozano i Raúl de Tomás, per lesió, ni amb Sergi Gómez i Benjamin Lecomte, per sanció. Davant aquesta última baixa, Álvaro Fernández, un dels últims a arribar, podria debutar amb l’Espanyol sortint en l’onze titular. En canvi, Braithwaite, l’últim fitxatge d’aquest estiu, sembla que haurà de tenir més paciència per estrenar-se amb el seu nou escut. “Li falta temps de competició i rodatge”, va manifestar el tècnic en ser preguntat sobre l’atacant danès.

Per la seva banda, Ernesto Valverde ha recuperat dos futbolistes importants: Iñigo Martínez i Iñaki Williams. A més, Ander Herrera ha entrat en la convocatòria per primer cop des que es va confirmar el seu retorn a l’Athletic, i podria tenir alguns minuts. Els que segur que no hi seran són Yuri Berchiche, amb un problema al taló, i Mikel Balenziaga, que es recupera d’un esquinç al turmell que li ha donat més problemes dels previstos inicialment. “L’Espanyol és un equip competitiu, intens, i que ja va demostrar contra el Madrid que té ambició. Espero un partit difícil perquè és un equip que ho lluita tot”, va expressar Valverde. El tècnic extremeny també es va referir a Joselu, la que ha de ser la seva principal amenaça, ja que suma dos gols en tres jornades: “És un jugador imponent per dalt, guanya molts duels en el joc aeri, i sap abaixar molt bé la pilota. S’ha de vigilar molt amb ell.”

Tot i que no ho tindrà gens fàcil, l’Espanyol té l’oportunitat d’aconseguir una victòria que faci oblidar aquests últims dies.

2 Partits guanyats 0

1 Partits empatats 1

0 Partits perduts 2

5 Gols a favor 3

0 Gols en contra 7

LA PRÈVIA

Intentarem ser competitius, cometre pocs errors i ser contundents a les dues àrees
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
L’Espanyol és un equip competitiu i intens; espero un partit difícil perquè ho lluiten tot
Ernesto Valverde
entrenador de l’athletic club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)