Espanyol

Braithwaite dona la primera victòria de la temporada a l’Espanyol

L’Espanyol ha aconseguit la primera victòria de la temporada després de superar a l’Athletic per la mínima (0-1) amb un gol de Braithwaite en el 82’. Els blanc-i-blaus han aconseguit emportar-se els tres punts de San Mamés, en un partit en què han fet un exercici de resistència. I és que els locals han estat els clars dominadors gran part del matx, però els hi ha faltat claredat i contundència en els metres finals. Álvaro Fernández i Martin Braithwaite han debutat amb la samarreta blanc-i-blava sortint de titulars, i Lazo, entrant en la segona part.

L’Athletic ha estat el dominador en els primers compassos del matx. Els lleons han sortit al terreny de joc amb un ritme alt i controlant el joc a través d’una possessió amb molt criteri i mirant cap endavant. Ben aviat han tingut la primera ocasió amb una passada filtrada de Yeray cap a Berenguer, que ha arribat massa apurat i Álvaro Fernández, segur sota pals, ha pogut atrapar la pilota sense problemes. L’Espanyol, ben plantat al darrere, ha intentat fer un pas endavant i trepitjar camp rival. En el seu primer intent per ser protagonistes i apaivagar la força amb què ha sortit l’Athletic, han arribat amb perill. En el minut 9, Darder ha fet una gran passada a Joselu, que dins l’àrea ha perdonat sol davant Unai Simón amb un xut que ha sortit desviat. Tot i aquesta ocasió, la realitat és que han estat els blanc-i-blaus els que han patit més amb les constants arribades dels locals amb transicions ràpides i contraatacs. Les centrades des de la banda esquerra de Berenguer han posat l’ai al cor en més d’una ocasió. En el minut 21 ha arribat la més clara del partit fins aleshores quan, Iñaki Williams, incomprensiblement, no ha arribat a una centrada rasa de Berenguer que s’havia enverinat dins l’àrea petita. Tot i la superioritat del conjunt orientat per Ernesto Valverde, els periquitos han sabut aguantar les envestides gràcies a un bon treball en fase defensiva i a la seguretat sota pals d’Álvaro Fernández. En els últims cinc minuts de la primera part, l’Espanyol s’ha animat i, sota la batuta de Darder, han aconseguit elaborar bones jugades ofensives, però els hi ha faltat claredat en els metres finals. Abans del xiulet per anar als vestidors, Iñaki Williams l’ha tornat a tenir amb una rematada de cap que ha sortit fregant el pal gràcies a l’oposició d’Óscar Gil, que li ha impedit que remates amb condicions. En l’última acció del primer temps, Berenguer ha estavellat una pilota al travesser amb un xutàs des del balcó de l’àrea.

La segona part ha començat amb un canvi a les files de l’Espanyol. Keidi Bare ha entrat per Edu Expósito. Els blancs-i-blaus han sortit amb la intenció d’anar a pel partit. Martin Braithwaite ho ha provat amb un xut des de la mitja distància que no ha generat gaire perill (45’), i Puado amb una rematada des de la frontal que s’ha estavellat al pit de Vivian, però anava directe a la porteria (49’). L’artífex d’aquesta millora dels visitants ha estat Keidi Bare, però aquest ha hagut de marxar lesionat en el 62’, i en el seu lloc ha entrat Simo, que ha debutat a primera divisió. L’Athletic Club ha tornat a donar la volta al partit, i han tornat a ser ells els dominadors, tot i que els últims instants del matx han estat d’anada i tornada constant, i els que ho han sabut aprofitar han estat els visitants. Braithwaite, en el 82’, ha aprofitat una contra periquita per marcar el primer gol del partit des de la frontal després de desfer-se de dos defenses. En el temps afegit, l’Athletic, a la desesperada, ha buscat el gol de l’empat, però com li ha passat en els 90 minuts, no han tingut claredat en els metres finals.