Espanyol

A la caça dels lleons

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau viatja al feu basc amb la intenció de repetir el resultat de la lliga per continuar viu en la copa. Braithwaite és baixa

L’ambient que s’espera aquest vespre a San Mamés pot ser tan intimidatori que els jugadors de Diego Martínez hauran de saltar al camp envaïts per l’esperit dels antics gladiadors romans si és que pretenen sortir victoriosos de la lluita a vida o mort contra les feres bilbaïnes. “És una de les eliminatòries més difícils que et poden tocar en la copa perquè per a l’Athletic és un torneig especial i es crea un clima únic al seu estadi, per això és il·lusionant”, va explicar el gallec ahir en la prèvia.

Els periquitos no podran fer ús ni de llances ni d’escuts, però sí del seu “compromís, ganes, desig i generositat” perquè “els nivells d’eficàcia a l’atac siguin molt bons, i en l’aspecte defensiu ser contundents, consistents i saber gestionar bé les emocions per no precipitar-se”, detallava el tècnic espanyolista, que i hi afegia que “cal tenir molta personalitat i ser molt fidels a nosaltres mateixos”.

Martínez sempre comenta que ell no diferencia entre competicions i que només pensa en els següents partits, però ben segur que firmaria tancar el duel amb el resultat que l’Espanyol va aconseguir en la lliga: 0-1 amb gol de Braithwaite, el dia del seu debut. El danès, però, es va haver de quedar a Barcelona recuperant-se d’un cop sofert a Getafe, així que hauran de ser el pitxitxi de l’equip Joselu o l’enratxat Puado els encarregats de trencar el malefici dels blanc-i-blaus contra els bascos en la copa.

L’única vegada que l’Espanyol va aconseguir eliminar l’Athletic del seu torneig fetitxe (23 títols, només superat pel Barça) va ser a la temporada 1956/57. L’enfrontament més recent va ser en les semifinals del 2015 amb un empat a 1 en l’anada i un 0 a 2 en la tornada.

3 Partits guanyats 3

0 Partits empatats 0

0 Partits perduts 0

9 Gols a favor 7

1 Gols en contra 2

Desitjos de mercat

Tot i la bona ratxa de l’Espanyol aquest mes, Domingo Catoira no pot evadir-se del seu treball i continua buscant candidats per incorporar en el mercat d’hivern i enfortir l’equip. La prioritat són un extrem, un migcampista i un lateral dret. L’únic nom que ha transcendit és el del defensa Ronaël Pierre-Gabriel, que juga a l’Estrasburg de la lliga francesa, cedit pel Mainz 05 alemany. L’operació està força avançada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)