Espanyol

L’Espanyol, eliminat de la copa

L’Espanyol ha quedat eliminat de la copa en els vuitens de final després de perdre aquest vespre contra l’Athletic Club (1-0) a San Mamés. Els bascos han estat els clars dominadors durant tot el matx, i el gol de De Marcos en el minut 27 ha decantat l’eliminatòria.

L’Athletic ha estat el que ha aconseguit fer-se amb el control de la pilota en els primers instants del matx. Tot i això, no aconseguien generar ocasions clares de perill davant una defensa sòlida i ben posicionada de l’Espanyol, que ha començat el duel ben tancat al darrere. En el minut 4, Yeray ho ha provat amb un xut des de la frontal que ha sortit fregant el pal dret de la porteria defensada per Joan García. Les línies tant endarrerires dels de Diego Martínez ha fet que els lleons portessin la iniciativa en tot moment i cada cop s’aproximessin amb més insistència. En el minut 16, Joan García ha estat providencial aturant un xut amb rosca de Berenguer des de la frontal de l’àrea, que hauria estat un autèntic golàs. A mesura que han anat passant els minuts, el guió del partit ha estat el mateix. L’Espanyol no aconseguia trepitjar camp contrari mentre que els bascos ho intentaven una vegada i una altra, però sense encert en els metres finals. En el minut 24, en una jugada puntual que ha acabat amb servei de cantonada, el quadre català ha avisat amb un gol de Joselu que ha estat anul·lat per fora de joc del davanter. Els d’Ernesto Valverde han continuat dominant a plaer, i en el 27’ han materialitzat aquesta clara superioritat amb el gol de De Marcos en un mà a mà amb el porter visitant després d’una gran assistència de Sancet. Amb aquest avantatge en el marcador, els bascos han continuat assetjant constantment la porteria rival, però finalment s’ha arribat al descans amb aquest 1 a 0 en l’electrònic. Un resultat curt tenint en compte tot el que han generat els locals.

A la segona part, ja sense res a perdre, els blanc-i-blaus han sortit amb la intenció d’oferir més en atac. De fet, per primera vegada en el partit, han aconseguit fer-se per moments amb la possessió de la pilota i arribar amb perill a l’àrea rival, però el gol no arribava. Sancet ha tingut el gol de la tranquil·litat en el minut 68, però altre cop Joan García s’ha mostrat molt segur sota pals per atrapar l’esfèrica. Les arribades dels lleons continuaven sent constants, però sense tanta claredat. En els últims compassos del matx, el duel s’ha refredat i això ha beneficiat a l’Athletic, que s’ha classificat per als quarts de final amb aquest ajustat 1 a 0 al marcador.