Espanyol

La felicitat del lideratge

Espanyol. Acaba el 2020 donant-se una alegria davant l’Almeria i recuperant la primera posició. RDT es corona amb un doblet i deixant una obra d’art en forma de vaselina infinita

Espanyol 2 Almeria 1

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, David López (Cabrera, 75’), Lluís López, Pedrosa; Keidi Bare, Darder (Mérida, 61’); Embarba (Wu Lei, 75’), Melendo (Melamed, 61’), Puado (Pol Lozano, 85’); Raúl de Tomás.ALMERIA:Makaridze; Balliu, Maras, Cuenca, Akieme; Samú Costa (Villalba, 88’), Morlanes (Villar, 88’); Corpas (Robertone, 88’), Carvalho, Lazo (Ramazan, 80’); Umar Sadiq.GOLS:1-0 (9’) RDT; 1-1 (50’) Corpas, de penal; 2-1 (85’) RDT, de penal.ÀRBITRE:Ortiz Arias T.G. Darder (25’); Iván Balliu (43’); Gil (50’); Vicente Moreno (66’); Corpas (82’); Villalba (88’); José Gomés (91’).

L’Espanyol ha acabat l’any 2020 donant-se una alegria en forma de triomf contra l’Almeria. El duel d’ahir té un component poètic per la duresa d’un any horrible per a l’entitat. Cuer el Nadal del 2019 i ara líders. Un triomf que serveix per arribar a les festes nadalenques amb el lideratge al sarró amb 42 punts i guanyar un rival directe com l’Almeria. Una xifra estratosfèrica però que ni de bon tros assegura l’ascens. El Mallorca només és a un punt i l’Almeria, a quatre. La lluita serà aferrissada i més veient que el partit jugat entre andalusos i catalans va ser digne d’un gran duel de primera. Tots dos van demostrar per què són candidats a l’ascens directe en una segona que promet trencar tots els registres establerts. L’ascens obligarà a signar un curs perfecte i l’Espanyol té un home que s’acosta a l’excel·lència: Raúl de Tomàs. L’artista del partit va decidir signar una obra d’art tot just començar. Barret a un defensor de l’Almeria i gol des de la medul·lar per sorprendre Makaridze amb una vaselina perfecta. Gol de traca i mocador. Un dels millors de l’any a Europa i obra d’un davanter boig, amb un cert punt incomprès i absent per moments. Detalls de geni. Així és RDT. Un futbolista diferent i diferencial. El pal de paller de l’Espanyol i també el centre d’atracció de molts equips que ja pensen què fa un futbolista com ell a segona. El perill és latent, però, de moment, la pandèmia ha frenat la seva sortida.

El madrileny va posar fil a l’agulla en un partit que l’Almeria va dominar des de la possessió però que no va concretar a les àrees. Només va poder foradar la porteria de Diego López des dels onze metres per un penal innocent d’Óscar Gil. L’Espanyol es va embutxacar la victòria amb la mateixa moneda amb un penal de Cuenca sobre Mérida. RDT sentenciava el partit signant el seu 12è gol. Un triomf més emocional que quantitatiu. La marató de segona és llarga, però, a punt d’arribar a l’equador, l’Espanyol està fent els deures i s’està acostumant a guanyar en qualsevol escenari.

No sé si és el meu millor gol, però sí el de més dificultat. Vull dedicar el gol a l’afició, va per ells
Raúl de Tomás
jugador de l’espanyol
Després de l’any tan dur que ha tingut la nostra afició, es mereixen acabar d’aquesta manera
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)