Champions

L’Atlético empata contra el Bruges i es complica la classificació

L’Atlético s’ha complicat molt la vida a la Champions, tot i que encara depenen d’ells mateixos per passar als vuitens de final. Avui ha empatat contra el Bruges i només li val guanyar els dos partits que li queden contra el Bayern Leverkusen i el Porto. Els matalassers han estat molt superiors i han mostrat una molt bona versió, però altre cop els ha tornat a condemnar la poca efectivitat de cara a porta. El porter del conjunt belga, Mignolet, amb les seves aturades providencials, ha estat el que ha evitat que els madrilenys poguessin materialitzar les moltíssimes ocasions que han disposat.

L’inici de l’Atlético ha estat dubitatiu, amb diverses ocasions clares pel Bruges que no han pogut culminar. A partir del quart d’hora de partit, el matx ha donat la volta a favor dels matalassers. En aquest moment, els de Simeone han estat els clars dominadors, portant la iniciativa del joc i assetjant constantment la porteria rival. Griezmann n’ha tingut dues de clares en el minut 14 per obrir la llauna, i en el 20’ Correa ha tornat a avisar amb una rematada des de dins l’àrea que ha sortit fregant el pal. En el minut 24, Saúl ha enviat la pilota al fons de la xarxa, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc de Correa. El final de la primera part ha acabat amb polèmica. L’àrbitre havia xiulat penal a favor del Bruges, però després de revisar la jugada al VAR s’ha desdit. Així doncs, s’ha arribat al descans amb empat a 0. A l’Atlético se’ls ha resistit el gol tot i les innumerables ocasions que han disposat.

A la represa, els locals han vist com se’ls tornava a anul·lar un gol per fora de joc de Correa (47’). Jutglà ho ha intentat des de la frontal en el 61’, però el seu xut ha marxat per sobre el travesser. A mesura que han anat passant els minuts, a l’Atlético li ha costat més generar perill i s’ha jugat al mig del camp, fins que Sowah ha estat expulsat en el 82’ per doble targeta groga. Amb un home més, l’Atlético no ha fet una altra que bolcar-se a l’atac. Els últims minuts han estat d’infart, amb ocasions molt clares pels madrilenys per aconseguir el gol de la victòria. Al final, però, el Bruges, tancat al darrere, ho ha impedit i ja està classificat pels vuitens de final.

En l’altre partit del grup B, el Porto s’ha imposat al Leverkusen per 0 a 3 amb gols de Galeno (6’) i Taremi (53’ i 64’), i se situa segon classificat amb 6 punts, quatre menys que el Bruges, i dos més que l’Atlético.

El Nàpols, invicte

En el grup A, el Nàpols continua imparable, i és que ha guanyat els primers quatre partits de la fase grups i ja està classificat pels vuitens de final. Avui s’ha imposat a l’Ajax per 4 a 2. Els de Spalletti s’han avançat en el minut 4 gràcies al gol de Hirving Lozano amb una rematada de cap. Amb aquesta diana, els italians han continuat amb el bagatge ofensiu, i en el 16’ ha arribat el segon gol de les botes de Raspadori. A la represa, l’Ajax ha escurçat distàncies amb un gol en el 49’ de Davy Klaassen amb una rematada de cap. Però l’alegria ha durat poc, ja que ràpidament el Nàpols ha fet el tercer de penal (62’). En el 83’, Bergwijn ha fet el segon per l’Àjax. Els italians, però, han tancat la golejada amb la diana de Osimhen (90’).

En l’altre partit del grup, el Liverpool ha golejat al Rangers per 1 a 7. L’equip local s’ha avançat en el minut 17 gràcies a la diana d’Arfield. A partir del 24’ amb el gol de Firmono, el Liverpool ha posat la directa per endur-se aquesta contundent victòria que el situa segon classificat amb 9 punts.

Tottenham, líder del grup D

El Tottenham no ha fallat davant l’Eintracht i s’ha imposat per un ajustat 3 a 2. Kamada havia avançat als visitants en el 14’, però Son (20’ i 36’) i Kane (28’) han capgirat el marcador. El Frankfurt només ha pogut escurçar distàncies amb la diana de Alidou en el 87’. En l’altre partit del grup D, l’Sporting ha superat al Marsella per 0 a 2 amb gols de Guendouzi (20’) i Alexis Sánchez (30’). Amb aquests resultats, el Tottenham és el líder del grup amb 7 punts. El segueixen el Marsella i l’Sporting amb 6.