Un gran Girona desfà al Getafe a Montilivi (3-0)

Els de Míchel han superat amb contundència als madrilenys amb un gol de Yangel Herrera i un doblet de Cristhian Stuani

El Girona supera al Getafe (3-0) i suma la primera victòria de la temporada en l’estrena a Montilivi. Els blanc-i-vermells han golejat al conjunt madrileny amb una diana de Yangel Herrera a la primera meitat i un doblet d’Stuani a la segona. Els de Míchel aconsegueixen així sumar quatre punts dels sis possibles en un inici de campanya més que notable.

El Girona ha estat capaç d’encertar a la primera ocasió clara que ha tingut, i això és una notícia immillorable davant un equip tan sòlid i ordenat com el Getafe. Els locals tenien clar com volien fer mal, i els tres gols han arribat amb una fórmula similar. Amb verticalitat i mirant endavant. Han atret el Getafe per evitar enfonsar-lo en bloc baix i que defensés dins de l’àrea, han jugat per dins per alliberar els costats, atacant a partir d’aquí l’espai a l’esquena de la defensa. La banda dreta dels madrilenys i l’esquerra de l’atac gironí ha estat la clau, amb gran protagonisme per ’Savinho’.

Minut 11, canvi d’orientació pel brasiler que ha encarat immediatament en l’u contra u per posar una centrada perfecta al segon pal, on ha aparegut, com habitualment, “l’arribador” Yangel Herrera. Gol de cap del colombià. L’ha anul·lat l’assistent per fora de joc, però el VAR ha rectificat i ha donat l’1 a 0. Primera meitat d’escasses ocasions i força més targetes i interrupcions.

Ha arrencat a un ritme molt alt el segon temps. Ha volgut fer un pas endavant l’equip de Bordalàs i ho ha acabat pagant. Als deu minuts, una gran passada vertical de Blind des de l’eix de la defensa ha trobat en profunidtat la incursió de Miguel Gutiérrez, altra vegada per l’esquerra, i amb una gran centrada ha deixat sol a Stuani per trobar el segon. Tot de primeres. Tres tocs per passar de camp propi a anotar des de l’àrea petita.

En l’acció immediatament posterior, Juan Iglesias l’ha tinguda molt clara per retallar distàncies, però ha perdonat. I deu minuts més tard, al 65’, una jugada similar ha acabat exactament igual. Aquesta vegada ’Savinho’ en profunditat, centrada i error del porter David Sória i doblet del davanter uruguaià.

Partit sentenciat. El Getafe a la lona. D’empatar a 0 al Coliseum davant el Barça a endur-se una golejada de Montilivi. El Girona debuta a casa amb una exhibició de determinació, sempre amb Míchel al comandament de les idees i una execució del pla més que positiva. Un punt de molt valor a Sant Sebastià i tres punts que donen una confiança gegant al grup i dosis infinites d’il·lusió a l’afició. Pròxima aturada: el Sánchez Pizjuán.