Girona

Quique Cárcel: “Tenim una plantilla àmplia i amb diferents perfils”

  • VÍDEO: L'entrevista a Quique Cárcel

Quique Cärcel ha valorat aquest migdia el mercat estival en una entrevista als mitjans dels clubs, prèvia a la roda de premsa que oferirà la setmana que ve. El director esportiu s’ha mostrat satisfet amb com ha quedat la plantilla i encantat amb l’inici de temporada que ha tingut l’equip.

Els moviments

“Era un mercat on sabíem que havíem de cobrir posicions molt específiques de jugadors molt importants la temporada passada. N’hi havia tres de clares com la sortida d’Oriol Romeu i els casos de Taty Castellanos i Riquelme, que era molt complicat tornar a tenir les cessions. El cas de Santi Bueno ha estat més d’última hora i no sabíem què passaria. Eren jugadors molt importants i havíem d’intentar mantenir el màxim gruix de jugadors possibles perquè com treballa Míchel era un pas important. Penso que havíem de buscar perfils de jugadors que donessin el que ell busca, com Blind en sortida de pilota amb una qualitat molt alta. Al centre del camp la marxa d’Oriol Romeu és molt important i hem buscat diferents perfils. Un pivot més específic, però com ha competit l’equip amb Yangel Herrera i Aleix Garcia hem preferit buscar un perfil d’un jugador jove on invertir per treballar-lo de cara al futur. Un altre jugador complicat de suplir era Riquelme i hem buscat una barreja entre Savinho i Pablo Torre. Cap és un perfil com ell però poden jugar en aquesta posició. Estem molt contents amb Savinho, perquè té un nivell tècnic que fa que les defenses contràries estiguin al darrere. El fitxatge de Dovbyk era el jugador més específic. Creiem que aquest perfil ens donava un pas endavant.”

Eric Garcia

“Eric ha estat complicat fins a l’últim moment perquè el Barça no volia que sortís, però ell ha volgut venir i això demostra quina tipologia de jugador és i quina mentalitat té. Vol ser un jugador important i vol sentir-se futbolista. Està en plena fase de creixement i el fet de voler venir al Girona ens ha ajudat molt. Amb la sortida de Santi Bueno va passar a ser una prioritat. Òbviament si no hagués sortit Santi Bueno hauria estat més complicat, però si no arribava ell no hauríem volgut ningú més. Ell ens apujava el nivell.”

Santi Bueno

“Si volem tenir aquest nivell de jugadors, que el club està fent el màxim possible perquè el club vagi creixent. Sempre destaco els propietaris perquè no escatimen res a nivell econòmic, sinó que posen el màxim perquè l’equip vagi creixent. Si vols créixer has de vendre i tenim molta gent jove amb molt potencial. Santi Bueno va arribar gratis al club i amb una oferta de 12 milions era una oferta que havíem d’agafar. Sabíem que era molt important dins l’equip, però era el moment. Estem contents per ell i per nosaltres.”

Jhon Solís

“Solís és jove, té 18 anys. És un jugador que estava dins l’agenda de grans clubs d’Europa i era un tema d’invertir o no. Volem ser un equip que creixi, tenim un entrenador que fa millor aquest tipus de jugador i la meva idea va ser molt clara. Té un potencial molt gran, amb un físic increïble. És un jugador més de Premier, però tècnicament és molt bo i amb Míchel anirà creixent tàcticament. Ens podrà donar un futur important.”

Portu

“Portu és un jugador que té una relació personal molt important. Estava boig per tornar, però era una situació complicada perquè el Getafe l’acabava de comprar. La seva voluntat i que el club necessités treure massa salarial va fer que l’últim dia passés. Al final quan acaba el mercat sempre hi ha coses que estan més a prop de poder-se fer i aquesta ha estat una d’elles. S’han ajuntat molts factors per poder fer aquest fitxatge. Crec que ens donarà alegries”.

L’inici de curs

“Molt per sobre de les expectatives. Teníem un calendari complicat amb dues sortides al camp de la Real Sociedad i Sevilla i dos partits a casa on podíem treure els punts, però que serien difícils. L’equip ha fet 10 punts de 12 possibles i és un molt bon començament, que ens dona molta seguretat amb el que estem fent. Hem de descansar bé aquests dies i tornar forts, perquè hem d’aprofitar aquest moment. La victòria contra Las Palmas ve gràcies a aquesta dinàmica. Hi ha jugadors a un nivell molt alt i una banqueta que demostra que els partits es poden fer llargs pels rivals. Tenim una plantilla àmplia, amb diferents perfils. De veritat que estem contents.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)