Girona

L’hora de la consolidació

exigent ·

El Girona visita el camp de l’Osasuna (14 h, DAZN) disposat a aconseguir una nova victòria que li permeti pensar només en els objectius ambiciosos

Serà el primer dels dos partits consecutius a domicili que han d’afrontar els de Míchel, que posaran a prova el seu estat de gràcia lluny de Montilivi

Torna la lliga. Després de la treballada victòria en la copa al camp del San Roque de Lepe (1-2), el Girona aparca la competició del KO i recupera el somni que està vivint en la competició de la regularitat, conscient que en les properes jornades li augmenta l’exigència. Els de Míchel visiten avui el camp de l’Osasuna (14 h, DAZN) en el primer dels dos partits consecutius a domicili que hauran d’afrontar, amb la visita al camp del Rayo Vallecano dissabte que ve. Dos desplaçaments que podrien acabar de consolidar els blanc-i-vermells a la zona alta de la classificació i que podrien convertir els somnis en realitat, ja que si els gironins mantenen la dinàmica sembla clar que la paraula permanència ja no caldria posar-la més sobre la taula i el repte seria la classificació per a Europa, que precisament es va escapar el curs passat a El Sadar. De moment, avui el Girona sap que si puntua es col·locarà líder per tercera vegada, en espera del que faci el Madrid demà a casa contra el Rayo.

El més normal és que, en un moment o altre, el Girona es vegi obligat a afluixar el ritme, i aquesta sèrie de dos desplaçaments consecutius és, de moment, el repte més difícil que toca superar. Sobretot perquè avui els de Míchel parteixen amb un clar desavantatge, ja que el partit de copa de dimecres no ha permès preparar el duel amb normalitat. En canvi, l’Osasuna ha gaudit d’una setmana en blanc pel privilegi d’haver de jugar la supercopa i arriba molt més descansat a la cita, tot i que una part important de l’onze que alinearà avui Míchel també va tenir cert descans.

Guanyar al camp de l’Osasuna mai és fàcil, i el Girona ho sap de sobres perquè ho ha viscut en primera persona en duels de màxima importància, però si hi ha un moment en què es veu més factible que mai és ara. Els de Jagoba Arrasate no han començat gaire bé la temporada després de l’eliminació prematura de la Conference League. De fet, a El Sadar han tingut moltíssims més problemes dels habituals per puntuar. El balanç dels navarresos com a locals és nefast, amb només quatre punts de quinze possibles, que el deixen com el tercer pitjor equip a casa de la lliga. Una victòria, contra el Granada en l’últim duel de local; un empat, contra el Sevilla, i tres derrotes, això sí, contra tres grans equips com l’Athletic, el Barça i l’Atlético. A més, els gironins sí que arriben pletòrics a domicili, ja que encara no coneixen la derrota fora de casa després d’haver empatat en la primera jornada al camp de la Real Sociedad i d’haver encadenat quatre victòries com a visitant per primera vegada a primera divisió.

L’onze de la lliga

El Girona és plenament conscient que si vol aconseguir la victòria aquest migdia necessita recuperar la seva millor versió. Una versió que no es va veure en la copa, amb un equip ple dels menys habituals, però tampoc en la victòria èpica de l’última jornada de lliga contra el Celta (1-0). Per això, Míchel recuperarà per al partit d’avui l’onze que ha donat més alegries en aquesta lliga, amb la baixa de David López al centre de la defensa, però amb el retorn d’Eric Garcia. Això desferma el principal dubte de l’alineació d’avui, acompanyat de la incògnita de l’estat de Tsygankov després de la lesió i de la càrrega acumulada en la copa. Entre l’ucraïnès, Yan Couto i Arnau, es repartiran les dues posicions de la banda dreta. La resta, faves comptades.

UNA VEGADA MÉS

El Girona, si puntua avui, es col·locarà líder en espera del resultat de demà del Madrid

A FAVOR

L’Osasuna és el tercer pitjor local i el Girona encadena quatre victòries a fora

Tornen Eric Garcia i Pablo Torre

El Girona va viatjar ahir cap a Pamplona amb una expedició de 21 jugadors. La principal novetat és l’entrada de Pablo Torre, que va ser baixa en el partit de copa de dimecres al camp del San Roque de Lepe. També ha entrat a la llista Eric Garcia, que es va perdre per unes molèsties el partit contra el Celta de l’última jornada i que també va descansar en la copa per acabar de fer net, i molt probablement avui serà titular. A més, Blind, Yangel Herrera i Aleix Garcia, que també van tenir descans entre setmana, tornen a la convocatòria. Qui no va viatjar és David López, que continua lesionat en espera que el club faci oficial l’abast de la lesió, mentre que també continuen de baixa els habituals: Toni Villa, Juan Carlos, Borja García, Artero, Jastin i Joel Roca. Els joves Selvi, Iker Almena i Antal tornen al filial.

Els dos últims precedents, dues ‘finals’

El Girona ha visitat l’Osasuna en onze ocasions comptant-hi dos duels de copa dels setzens de final del curs 1939/40 –2-3 en la tornada i 2-0 per als navarresos en el partit de desempat–. En els nou enfrontaments restants, sis victòries per als de Pamplona, un empat i només dues victòries gironines. En els dos darrers precedents, els blanc-i-vermells van anar a El Sadar per disputar-hi dues autèntiques finals. El curs 2015/16, concretament l’anada de la final del play-off d’ascens a primera (2-1 i 0-1 a Montilivi). I la campanya passada, l’última jornada de lliga amb l’accés a la Conference League en joc, que va caure per als locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)