Girona

El protagonista

Iván Martín

El desconegut surt de l’anonimat

Iván és el gran desconegut però té un nivell increïble en atac i en defensa; és brutal com inicia la pressió o genera línies

En un món del futbol en el qual tot es converteix en un negoci, màrqueting i drets d’imatge van de bracet, amb pentinats extravagants i tatuatges majestuosos, hi ha un reducte ben petit de futbolistes que fan la seva feina sense fer soroll, picant pedra des de fa molts anys, conscients que només això els ha permès assolir la cota més elevada per a un jugador. L’esforç i la constància són els principals arguments que porten Iván Martín a ser un dels indiscutibles de Míchel en la mitjapunta de l’equip de moda. El bilbaí és una peça clau en l’engranatge d’un Girona que cada vegada carbura més i millor. Sense fer soroll. Sense ser vistós a ulls de l’espectador però tot al contrari als ulls del seu entrenador. Evidentment que el basc pot millorar en molts aspectes del joc, però l’evidència és que fa moltes coses bé i per això no l’ha mogut de l’onze ni Riquelme el curs passat –el madrileny va haver d’anar a jugar a la banda–, ni Pablo Torre enguany –amb el nivell de Savinho, el mateix Iván Martín, Yan Couto i Tsygankov ho té molt magre.

“Iván és el gran desconegut. Té un nivell increïble en atac i en defensa i és brutal com inicia la pressió, com defensa els espais o genera línies de passada. És desconegut pels que estan fora de l’equip però no pels de dins; si no, pregunteu-ho als seus companys”, va comentar Míchel Sánchez en la roda de premsa posterior a la victòria magnífica del Girona a El Sadar, en la qual Iván Martín va ser un dels protagonistes amb la diana del 0-1 arribant i llegint molt bé la contra que estaven cuinant Daley Blind, Savinho i Dovbyk pel costat esquerre. El basc va creure en els companys i va arribar amb possibilitats al segon pal per estirar la cama i marcar més aviat a pler i confirmar uns primers compassos de l’enfrontament en què els gironins van meravellar. Treballador en aspectes més aviat foscos però necessaris, Iván Martín va tocar a El Sadar 36 pilotes i va donar 28 passades amb encert de les 29 que va intentar. En els 85 minuts que va disputar es va buidar, com sempre, però va deixar l’equip ja amb el 2-1 remuntat i la victòria encarrilada. Una més. La desena en només dotze jornades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)