El protagonista

Viktor Tysgankov

L’orgull de l’Est

Tot i el gol de Tsygankov, les errades pròpies no van permetre al Girona estar gairebé mai a prop del triomf

El Girona no va fer un bon partit a San Mamés i cap dels seus jugadors va trobar la manera d’oferir un bon rendiment en un partit crucial contra un rival directe per l’objectiu d’accedir a la Champions League. El joc va ser pla, la sortida de la pilota, poc fluida i la capacitat de connexió amb la parcel·la ofensiva, per bandes o el carril central, gairebé nul·la en la majoria de trams del matx. Durant bona part del partit, un dels jugadors que van intentar injectar orgull a l’equip amb alguna arribada prometedora va ser l’extrem ucraïnès Viktor Tsygankov, principal artífex del perill que els gironins van poder generar. En la primera part, l’ex del Dinamo de Kíiv va estirar l’equip per la dreta i seves van ser un parell de rematades amb cert perill. La primera, tot just en el 9, va obligar a intervenir Unai Simón i va semblar fer reaccionar els seus companys, tocats per la diana inicial de Berenguer en el minut 2. Tsygankov ho va provar des del vèrtex dret també en la segona ocasió, però el xut va marxar desviat, moments abans de provar una acció de mèrit per deixar enrere Yuri gràcies a un teva-meva amb Iván Martín i fer una centrada al punt de penal que significaria la millor arribada gironina en el primer acte, amb Dovbyk acomodant la pilota a la frontal per habilitar un xut de Yangel Herrera que va sortir fregant el pal.

Tsygankov es va mostrar actiu en la pressió, més ben ajustada en la segona part, però com la majoria dels companys en l’atac, per molt que volia estirar i ser profund, acabava baixant diversos metres a rebre la pilota per entrar en joc. I l’equip se’n ressentia per no tenir efectius a banda i, a més, el joc al carril central es col·lapsava, just el que volia l’Athletic per recuperar pilotes i engegar la maquinària de les contres i la velocitat.

En l’inici de la segona part, Viktor Tysgankov va donar esperances al Girona marcant l’1-1 en el 49, després de rematar força a plaer i molt a prop de la porteria una centrada d’Iván Martín després d’un control amb sort del bilbaí. Desgraciadament la diana de l’ucraïnès va ser un miratge, ja que l’equip, per culpa de les errades pròpies, no va estar gairebé mai a prop del triomf. Enganxat a la línia de calç de la banda dreta,Tsygankov va entrar poc en joc en la resta de minuts en què els gironins van poder retallar distàncies en un marcador que l’Athletic havia ampliat fins al 3-1. L’entrada de Valery va desplaçar el de l’Est a una posició més centrada, minuts abans de ser substituït per Stuani en el 89’, encara amb nou minuts de l’afegit per jugar.