OK Lliga

El Garatge Plana Girona embasta el nou projecte

Hoquei sobre patins. El club aposta per mantenir el bloc amb Llaverola etern sota el pals. Pelicano no segueix i Martínez i Calero, segons de Benito

El Garatge Plana Girona es va assegurar dissabte amb el triomf a la pista de l’Arenys de Munt Solartradex (0-2) la seva vuitena temporada consecutiva a l’OK Lliga des que va pujar en el curs 2015/16. Una vegada assolit l’objectiu, la directiva fa ara mans i mànigues a corre-cuita per tancar l’equip del curs vinent. Fins que un equip no té clara la categoria, no pot acabar d’enllestir la seva plantilla, un dels hàndicaps amb què es troben els equips que acaben d’ascendir. De moment, ha transcendit que el club fa una aposta per la continuïtat del bloc, tot i que hi haurà algunes altes i baixes. El tècnic continuarà sent Ramon Benito, que tindrà de segon entrenador el reputat exjugador Joan Miquel Calero –campió de copa amb el Blanes i amb el Barça–, que ja estava integrat en el club fent les funcions de preparador físic i que les exercirà en el primer equip. També continuarà vinculat Xavier Martínez, que compatibilitzarà les funcions de segon entrenador i durà també el tema estadístic.

El camí d’aquests anys ha estat sovint pedregós i en d’altres ocasions ben agraït. El club ha hagut de passar pel tràngol del play-out en les dues últimes temporades, però se n’ha sortit. En el record queda el magnífic cinquè lloc de la temporada 2019/20, un curs esplèndid amb classificació europea inclosa. El gran què del Girona va ser mantenir-se tot just pujar, el gran repte de molts equips que no suporten el canvi de categoria i baixen l’any posterior de l’ascens.

L’avi Llaverola: 47 anys

Meteòric, l’equip va ascendir de manera consecutiva des de la nacional catalana en un bloc en què ja hi eren l’etern porter Jaume Llaverola, que seguirà a l’equip exercint amb solvència d’avi de la lliga als 47 anys, i el golejador Raúl Pelicano, repescat en el tram final per augmentar la pólvora de l’equip i que ha tingut un paper decisiu amb dos gols en el play-out, però que no seguirà. De fet, ja s’havia retirat. El gran què del Girona aquest curs ha esta la millora defensiva i això ha quedat plasmat en l’eliminatòria final, amb només dos gols rebuts en dos partits que li han permès segellar la permanència. El màxim golejador ha estat Borja Ramon amb 15 gols.

El futur, assegurat

L’altra gran alegria del cap de setmana va ser el subcampionat estatal de l’equip juvenil, tota una fita després d’haver estat subcampió de Catalunya. En tots dos casos, el rival en la final va ser el totpoderós Barça. La qualitat de l’equip juvenil referma la bona feina de planter que fa el club. L’internacional en les categories de base Biel Nadal –campió d’europa sub-17 l’any passat a Sant Sadurní–és un fix en el primer equip i ja ha disposat de minuts, amb un balanç de dos gols i una assistència. També hi han debutat Miquel Calero –fill de Joan Miquel Calero– i David Ariza. De fet, tots tres van jugar junts en el partit a la pista del Noia Freixenet.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)